Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uzmanları Yorumladı: DeFi Projelerinin Yükselişi Yeniden mi Başlıyor?

DeFi yani merkeziyetsiz finans odaklı kripto para projelerinin 2020 yılında altın çağlarını yaşadıkları bilinen bir gerçek. DeFi projelerinde kilitli olan tokenların toplam değerinin 12 milyar doların üzerine çıkması bunların inanılmaz bir döneme girdiğini gösteriyor. Eylül ayında genel olarak DeFi projeleri sert bir düşüş yaşasa da uzmanlar bunun aslında geçici bir şey olduğunu vurgulamakta. Peki söz konusu projeler önümüzdeki aylarda geri dönüş yapabilecek ve eski günlerine kavuşabilecek mi?

DeFi Projelerinin Yakıtı Bitti Mi? 

Merkeziyetsiz finans projeleri Ağustos ayında ve bunun öncesinde inanılmaz yükselişler yaşadı ve bütün piyasanın gözü buraya çevrildi. Bazı projeler birkaç gün içerisinde %1.000 artış elde ederken, yatırımcıların açgözlülüğü de arttı. Bu da birçok denetimsiz ve piyasaya yeni giriş yapmış projeye yüklü miktarda yatırımlar yapılmasına kapı araladı.

Daha sonra ise SushiSwap, Eminence ve Hotdog gibi birçok proje skandal ile noktalandı ve yatırımcılar büyük kayıplar yaşadı. Bu kayıplar sektöre olan güveni sarstı ve birçok uzman Eylül ayı itibariyle merkeziyetsiz finans odaklı kripto paraların döneminin bittiğine hükmetti.

Intotheblock tarafından paylaşılan verilere bakıldığında da Wrapped Bitocin, Maker, Dai, Yearn.Finance ve Uniswap gibi önde gelen DeFi projelerinin Ethereum’un toplam piyasa değerine kıyasla eski seviyelerine gelemediği görülüyor.

“Boğa Yeni Başlıyor”

Ancak sektörün tanınan isimlerinden Spencer Noon, ilgili projeler için her şeyin yeni başladığını ifade etti. Noon, DeFi için ikinci boğa sezonunun başlayacağını belirtip, bunun eskisinden bile daha güçlü olacağını aktardı.

Analist merkeziyetsiz finans sektörü için boğa sezonunun ikinci aşamasının ABD seçimleri ile başlayacağını da belirterek o vakte kadar  yatırımcıların Bitcoin ile beklediklerini vurguladı.  Sektörün tanınan başka bir siması Qioa Wang da DeFi konusunda hala yolun çok başında olunduğunu düşünüyor. Analist bunu Bitcoin’in 2013 yılında 1.000 doların üstüne yükseldiği döneme benzeterek henüz 2017 döneminin bile görülmediğini ifade etti. Bu da DeFi projeleri için daha fazla yükseliş anlamına geliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!