Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencisi Core Scientific Celsius’a Ait 37 Bin Cihazının Fişini Çekti

İflas başvurusunda bulunan dünyanın en büyük Bitcoin (BTC) madencilerinden Core Scientific ve iflas eden kripto kredi platformu Celsius Network arasında sağlanan anlaşma doğrultusunda 37.000 madencilik cihazı kapatıldı. 

Core Scientific sorunlu kripto kredi platformu Celsius’a ait 37 bin Bitcoin madencilik cihazının elektriğini kesti. Core Scientific tarafından 19 Ekim tarihinde elektrik faturalarını ödememekle suçlanan Celsius’un da bu karara itiraz etmeyeceği bildirildi. Mahkeme belgelerine göre Celsius’un Kasım 2022 tarihine kadar olan süreçte Core Scientific’e birikmiş enerji maliyetlerini kapsayan 7.8 milyon dolar borcu bulunuyordu. Bitcoin madencisi benzer şekilde geciken ödemeleri aralık ayında Bölüm 11 iflas başvurusunda bulunmasına yol açan likidite sorunları arasında önemli bir faktör olarak öne sürmüştü.

Core Scientific, 28 Aralık’ta firmanın elektrik faturalarını ödememesinin sözleşmenin önemli bir ihlalini teşkil ettiğini iddia ederek Celsius’un sözleşmelerini iptal etmek için onay isteyen bir dilekçe sundu. Dilekçenin mahkemeden onay almasının ardından 37 bin cihaz devre dışı bırakıldı. Core Scientific, Celsius ile yapılan anlaşmanın iptal edilmesi sayesinde Bitcoin’in mevcut 16.000 dolarlık fiyatında ayda 2 milyon dolar ekstra kazanç sağlayacağını tahmin ediyor.

Son günlerde yaşanan fiş çekme olayları ve madencilik giderlerinin artması Bitcoin zorluk seviyesine de düşüş olarak yansıdı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!