Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Ödeme Sistemi Bitpay Bir Yılda Yüzde 328 Büyüdü

Bitcoin ödeme sistemi Bitpay, sistem üzerinden yapılan yıllık Bitcoin ticaretinin 1 milyar dolara yaklaştığını ve hizmet verdiği işletmecilerin bitcoin ticareti hacminde toplam %328 büyüme olduğunu iletti.

Pazartesi yapılan bir blog paylaşımına göre ABD piyasasındaki hareketler şirketin özellikle son yılda “ciddi bir büyüme” kaydetmesini sağladı.

“Yıllık neredeyse 1 milyar dolar değerinde bitcoin ödemesini işliyoruz ve 2016’dan bu yana ödemelerin dolar hacminde %328’lik bir büyüme sağladık.”

Manşetlerde sık sık kendini gösteren Bitpay, bu yıl Dubai Aston Plaza Emlak Projesi ve İskoç Girişimci Michelle Mone ile özel ortaklıklara imza atmıştı.

Bununla birlikte, Bitpay’in SegWit2x‘i destekleyecek olması farklı tepkilere yol açtı. Kriptopara dolandırıcılık faaliyetlerini listeleme servisi olan Badbitcoin.org, Bitpay’i “güvenli olanlar” listesinden kaldırmakla tehdit etti.

Bitcoin’in 4000 doların üstünde kalması işletmeler için bir fırsat olarak görülüyor. Örneğin Japonya, işletmeler arasında Bitcoin’in yaygınlaşmasını şiddetle destekliyor.

Bitpay durumu şöyle aktarıyor:

“Asya-Pasifik bölgesindeki tüccarlar aylık ödeme işlemlerimizin (transaction) önemli bir kısmını oluşturuyor.”

Ayrıca yerel ödeme sistemi AsiaPay ile yapılan çalışmalar sayesinde Tesla, Cathay Pacific gibi büyük müşteriler “AsiaPay’in BitPay entegrasyonunu kullanarak Asyalı kullanıcılarından kolaylıkla ödeme kabul edebilirler.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment