Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’deki Sessizlik Charlie Lee’yi Harekete Geçirdi

Eski yönetici Charlie Lee, Coinbase müşterilerinin imza toplaması üzerine, şirketin SegWit2x tutumu hakkındaki tahminlerini yazdı.

Coinbase’den Litecoin üzerinde yoğunlaşmak için ayrılan Lee, kullanıcılardan gelen yoğun istek üzerine, geçtiğimiz pazartesi Reddit forumlarında Coinbase’in SegWit2x hard-fork’unu nasıl ele alacağı hakkındaki düşüncelerini paylaştı:

“SegWit2x hard-fork’u çok tartışmalı olduğu için, Coinbase bu sefer Bitcoin Cash ve Ethereum Classic’te yaptığı gibi bu işten kolay kolay sıyrılamayacak. Başka bir deyişle, geçenki gibi fork sonucu ortaya çıkan koinlerden birini destekleyip birini görmezden gelemezler. Çıkan koinlerden sadece birini desteklemek kullanıcılar arasında büyük kafa karışıklığına sebep olabilir, hatta işin sonu mahkemede bile bitebilir. Yani Coinbase bu sefer iki koinide borsaya koymalı, böylece kullanıcılar hangisi ‘gerçek’ Bitcoin kendileri karar verebilir.”

Coinbase, Barry Silbert’ın New York Anlaşması’nı imzalayan şirketlerden biriydi. Bu anlaşma Bitcoin’in ikiye ayrılmasının kökeni sayılacak nitelikte. Anlaşmanın Mayıs’ta imzalanmasına rağmen, Coinbase’den hala SegWit2x hakkında resmi bir açıklama gelmedi.

Ancak kullanıcılar sabırlarını yitirdiği için, imza toplama sitesi Change.org’da bir kampanya başlattı. Amaç ise Coinbase’i açıklama yapmaya zorlamak:

“Bizler, Coinbase’in kullanıcı topluluğu olarak, oluşan kafa karışıklığını gidermek adına, onlardan fork hakkında neler yapacaklarına dair resmi bir açıklama bekliyoruz.”

Coinbase geçtiğimiz aylarda, sistemde olan zamansız teknik sorunları takiben, müşteri hizmetlerini mükemmelleştirmek için inkar edilemeyecek kadar büyük miktarlarda para ve zaman harcamıştı.

Ağustos ayında şirket, yaptıkları D serisi yatırım turunda 100 milyon Amerikan Doları elde etmişti. Bu yatırım, Bitcoin ve Blockchain endüstrisinde yapılan en büyük yatırım olarak tarihe geçti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment