Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Devlet Haber Ajansı Bitcoin Yaptırımlarını Destekliyor

Çin hükümetinin medyadaki kolu Xinhua Haber Ajansı, son zamanlarda ICO satışlarının yasaklanması ve Bitcoin borsalarının kapatılması gibi radikal kararları savundu.

Bugünkü bir makalede kripto para borsalarını ağır biçimde eleştiren Xinhua, bu gibi borsaların dünya genelindeki suçluların favori adresi haline geldiğini söyledi. Xinhua Ajansı kripto para borsalarının “düzmece saadet zinciri” olduklarını, “illegal eylemlere karıştıklarını” ve “bilimsel ve teknolojik yenilik” adı altında suç eylemleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Finansal risklere ve yasa dışı eylemlere “sıfır tolerans” gösteren Çin hükümetini öven haber ajansı, bu ‘tehlikeli’ durumu çözmenin tek yolunun hükümetin “masaya yumruğunu vurması” olduğunu söylüyor.

Xinhua’nın yayınladığı makaleye göre dijital paralar anonim olup, kolay takip edilemedikleri için para aklama, uyuşturucu ticareti, kaçakçılık, illegal para toplama gibi niyetlerle kullanılıyor. Makale, kripto paraların yeteri kadar gözetim olmamaları sayesinde suçluların ekonomik aleti haline geldiğini söylüyor.

Makaleye göre kripto paralar ve kripto para borsaları göz ardı edilmemeli, tabiri caizse “başı boş bırakılmamalı“. Bunların aksine hükümetlerin ve merkez bankaların kripto paraları bir an önce yasal olarak düzenlemesi gerekiyor.

Çoğunlukla “Çin hükümetinin sesi” olarak anılan Xinhua Haber Ajansı’nın dijital paraların taşıdığı risklere çözümü ise şöyle: dosyalamak, lisans vermek, para aklama karşıtı işlemler düzenlemek, kullanıcıların gerçek adlarını kullanması, büyük çaplı işlemlere sınır getirilmesi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment