Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yeni Bir Rekor Kırmaya Çok Yaklaştı

Bitcoin beklenen sıçramayı gösterememiş olsa da, 2017 yılındaki rekor yükseliş trendinden beri hiç bu kadar uzun süre boyunca 10 bin doların üstünde kalmamıştı. Uzmanlar haftalardır 11 bin doların altına düşmeyen Bitcoin için piyasa hakimiyetinin boğalarda olduğunu söylüyorlar.

Mart ayında yaşadığı düşüşün ardından kademeli olarak toparlanan Bitcoin (BTC), mayıs – haziran periyodunda durağan bir grafik sergilemiş ve 9 bin dolar civarlarında bir direnç göstermişti. Temmuz ayının ortasından itibaren atağa geçen BTC, değerini yaklaşık 12.300 dolara kadar çıkarmayı başardı. Lider koin son bir haftada %5 gibi bir düşüş sergilese de şu an 11.600 dolar sularında işlem görüyor.

BTC fiyatı yaklaşık olarak %17 oranında yükseliş gösterirse, geçen sene gördüğü en yüksek seviyeyi geçmiş ve tüm zamanların en iyi aylık kapanışını yapmış olacak. Eğer senaryo istenen kadar olumlu seyretmez ve ağustos ayını 12 bin dolar civarında bitirirse, bu kez tarihin en iyi ikinci kapanışını sergileyecek. Her iki son da Bitcoin için boğa sinyalleri veriyor.

Uzmanlar Ne Diyor?

Twitter’da Pentoshi adıyla bilinen hesap, BTC’nin aylık kapanış rekoru ihtimaline göndermede bulunarak takipçilerine “Hadi, bu ayı bir patlamayla bitirelim” mesajıyla seslendi ve aylık kapanış grafiğini paylaştı.

BTC aylık kapanış mum grafiği. Grafikte kapanış rekoru da gösterilmiştir. Kaynak

Birçok uzman belirlenen destek bölgelerinden çıkabilirse Bitcoin’in yükselişinin devam edebileceğini savunuyor. Sosyal medyada Crypto Michaêl olarak bilinen Michael van de Poppe da onlardan biri; analist 11,400 – 11,600 alanını biraz daha koruyabilirse BTC için yükseliş trendinin devam edebileceğini savunuyor.

Makro ekonomist ve Goldman Sachs Avrupa hedge fonu satış bölümü eski başkanı Raoul Pal gibi isimler de Bitcoin’in bu yıl hiç olmadığı kadar iyi bir performans gösterdiğini ve yatırımcıların Bitcoin’e yönelmeleri gerektiğini sürekli söylüyorlar.

Bloomberg Intelligence’ın kıdemli analisti Mike McGlone de Bitcoin cephesi için oldukça iyimser bir tarafta bulunuyor. McGlone birkaç macro-trend ile Bitcoin’in yükselişe geçeceğine inanıyor ve hatta 20 bin dolar seviyesine yeniden ulaşabileceğini öne sürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment