Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Sosyal Medyada Yayılmaya Devam Ediyor

Son birkaç gündür inanılmaz hızlı şekilde artış yaşayan Bitcoin, yine neredeyse aynı hızda düşüş yaşadı ve artık ne yapacağı hiç belli olmuyor. Bitcoin 10 bin $’dan 18 bin $’a, 18 binden 14 bine, 14 binden 15 bine savrulup dururken sosyal medyada da Bitcoin iyice yayılmaya başladı. Bazıları ise bunu kendi lehine kullanıyor.

Bazı Twitter kullanıcıları #Bitcoin etiketi altında kendi takipçilerini arttırma gayretinde. Tabii komik şeyler de ortaya çıkıyor.

“2010’da 40 $’dan 40.000 Bitcoin satın aldım. Bildiğiniz gibi şimdi fırladı. Şu sıralar durumum gayet iyi ve varlığı paylaşmak için bunu retweetleyen 28 şanslı kişiye 1 Bitcoin vereceğim.”

“Ne kadar Bitcoin’im olduğunu ya da ne zaman aldığımı söylemeyeceğim ama madem herkes yapıyor, bunu retweetleyen iki rastgele kişiye 1 Bitcoin vereceğim ve Noel arefesinde bir rastgele takipçiye 1 Bitcoin vereceğim. Mutlu Noeller. İyi şanslar.”

Bazıları da biraz mizah kattı.

“2012’de hiç Bitcoin almadım. O zamanlar genelde bira içiyordum ve satın almadığım şeyin ne olduğunun bile farkında değildim. Bu yüzden de bunu retweetleyen 10 şanslı kişiye hiçbir şey vermemeye karar verdim.”

Akıma Katılmak

Sosyal medyada Bitcoin ile ilgili yapılan konuşmalar bazen eğlenceli bazen sıkıcı olabiliyor. Ancak ister olumlu ister olumsuz olsun pek çok kişi Bitcoin’in ne olduğunu biliyor.

Sosyal medya gibi platformlarda Bitcoin’den daha fazla bahis edildikçe de daha fazla insan kripto para piyasasına dahil olup yatırım yapıyor. Özellikle önümüzdeki 2 hafta kripto para piyasasında çok önemli değişiklikler olabilir gibi gözüküyor. 10 Aralık’ta CBOE‘nin, 18 Aralık’ta ise CME‘nin Bitcoin vadeli işlemlerine başlaması Bitcoin’in daha da fazla yayılıp yükselmesine yol açabilir.

Kripto para piyasasında değişiklik olabilir ama Twitter’daki kripto para trollerinin değişeceğini sanmıyoruz.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment