Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin SV (BSV) Yine Hareketlendi: Son Seferindeki %500 Yükseliş Tekrarlanacak mı?

Bitcoin’in (BTC) mucidi Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden Craig Wright’ın önderlik ettiği kripto para projesi Bitcoin SV (BSV), yine bilinmeyen bir sebeple yükselişe geçti. BSV hakkında sosyal medyada yer alan içeriklerin sayısında son 24 saat içerisinde ciddi bir artış gözlemlenirken fiyat da buna eşlik etti. BSV bu yazının kaleme alındığı an itibarıyla son 24 saat içerisinde %73 artış kaydetti.

Bitcoin SV neden yükseliyor? 

BSV fiyat grafiğine bakıldığında bunun şu an yaşadığı yükselişin bir benzerini 18 Aralık 2019 tarihinin devamında tecrübe ettiği görülüyor. İlgili tarihlerde BSV fiyatının artmasına neden olan haber asılsız çıksa da bu durum ciddi bir hacim yaratacak kadar BSV alımının önüne geçemedi. Craig Wright’ın hala devam eden Kleiman davası ile ilgili o tarihlerde yaptığı iddiada, 1 milyondan fazla Bitcoin’i olduğunu söylediği biliniyor. Bu da teknik olarak onun Satoshi Nakamoto olabileceği tezinin doğru olacağını düşündürdü. Yüzlerce BSV destekçisi ise hiçbir kanıt olmadan sadece iddia üzerine BSV  aldı.

BSV o tarihlerde 85 dolar seviyesinden 440 dolar seviyesine kadar yükselerek %500 artış kaydetti. Bu olayın devamında Craig Wright’ın tahmin edilebileceği gibi Satoshi Nakamoto olamayacağı “bir kez daha” kanıtlanınca, BSV fiyatı aynı şekilde çakıldı.

BSV-fiyat

Sosyal medyada BSV fiyatının bu yükselişinin yine benzer bir “pump and dump” girişimi olduğu vurgulanıyor. Ancak daha önce söz konusu yükselişin %500 oranına kadar çıkması, yine bu seviyelerin test edilebileceği düşüncesini güçlendirdi. Fiyatın ise sert hareketler sergiliyor olması yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini gösteriyor.

Ünlü gazeteci Colin Wu ise bunun benzer bir pump olabileceğini ve şirket tarafından yaratılan yükselişten ibaret olduğunu ima etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!