Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analizi: 2 Nisan 2019

Merhaba,

Bilin bakalım kim geri geldi? 5.000$’ı gören Bitcoin ile beraber 2016 sonu ve 2017 başındaki çılgın fiyat artışı sırasında yaşadığımız o unutulmaz umutlarımız.

Kimilerinin 1 Nisan şakası olduğunu düşündüğü bu fiyat artışı piyasaya yeşil renkle beraber yeniden büyük bir umut getirdi.

Türkiye saatiyle sabah 07:30’da başlayan ve sadece 5 dakika içinde 4.249$’dan 4.447$’a hızlı bir ivme ile çıkış yapan Bitcoin’in bu 200$’lık ani artışının ardından, hızlıca ve sadece 07:35’ten 08:20’ye kadar 4.430$’dan 5.106$’a kadar çıkmasının ardındaki nedenler araştırıladursun bizler bu artışın bizde yarattığı mutluluğu ve tekrar canlandırdığı umutlarımızı sonuna kadar yaşamaya çalışacağız. Aşağıdaki 5 dakikalık grafik her ne kadar fiyatın ani çıkışının ardından oluşan sakinliği gösterse de bu sakinliğin ardından gelmesi her zaman beklenen yeni yukarı hamlenin de habercisi olabilir.

Bir kartopu misali yuvarlandıkça büyümesini umduğumuz Bitcoin fiyatları için dikkat çekilecek bir başka önemli ve özellikle geciktirilen konu ise, oluşması gereken TOBO’nun tamamlanma çabası. Daha önceki birçok yazımızda dile getirmiştik. Bitcoin’in büyük resmine baktığımız zaman oluşan bir TOBO fiyat formasyonu var. Fiyatın doğası gereği bu formasyon mutlaka kendisini tamamlayacak. Tabi bunu geciktirmek için çabalar da devam edecek. Yine önceki yazılarımızda değindiğimiz bir diğer konu da “evrilen formasyonlar” konusu idi. Bitcoin’in birçok fiyat hareketinde daha önce rastlamadığımız yeni fiyat formasyonları görebilmek mümkün. Bunları Japon Mum Grafiklerinin yaratıcısı HOMMA gibi değerlendirebilmek için her ne kadar biraz daha zamana ihtiyacımız olsa da fiyat grafikleri açısından göz ardı edemeyeceğimiz ve hayatımıza girecek olan yeni oluşumlar olacaklar. İşte bu iki konuyu yan yana getirdiğimizde (oluşması gereken TOBO ve evrilen formasyonlar) ortaya yeni fiyat formasyonları çıkıyor diyebileceğiz. Bitcoin fiyatının bu sabahki hareketi sonrası neden olmasın diyen analist sayısının çokluğuna dikkat çekerek aşağıdaki grafiğe bir göz atalım.

4.200$ / 4.250$ psikolojik sınırını kolayca aşmasının ardından Bitcoin’in ilk durağı 5.500$ olacaktır ki bir önceki yazımızda bundan bahsetmiştik. Oluşan fiyat hareketinin sonrasında piyasanın altcoinlerle beraber yemyeşil olması ve ortaya çıkan olumlu algı ile ilk durak olan 5.500$ aşıldıktan sonra sırasıyla 6.000$ ve 6.500$ seviyeleri denenecektir. Buna hazırlıklı olunması gerektiği gibi tetikte beklenilmesi gereken önemli bir nokta da bu fiyatların ani çıkışı gibi ani inişinin de yaşanabileceği!

Peki fiyatın yönü gerçekten nasıl olacak? Bu yükseliş devam edecek mi yoksa birileri yine devreye girip fiyatı alaşağı mı edecek? Buna nasıl karar verip pozisyon alacağız?

Yazımızın bu noktasından sonra bu sorulara cevap bulamayacaksınız. Çünkü bu yazının amacı size bu tür soruların cevabını vermek değil, piyasaya bir bakış açısı kazandırmak. Ancak bu sorulara cevabı da iki şekilde bulabilirsiniz. Bu ve benzeri yazıları arayıp, okuyup ona göre hareket etmek ya da koinbulteni.com’un hazırladığı “Analiz Sanatı Eğitimi”ni alarak kendi göbeğinizi kendiniz kesmek.

Şimdi cevaplanması gereken ilk soru; “Kendi analizimi ne zaman kendim yapacağım?”

Buraya tıklayarak lütfen inceleyiniz.

Sevgi ve saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment