Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Üretmek Altıncı Kez Zorlaştı: Çin’in Etkileri Siliniyor

Bitcoin (BTC) blockchaininde madencilik yapmak, bugün sabaha karşı yapılan güncelleme sonrasında aylardır hiç olmadığı kadar zorlaştı.

Her 2.016 blokta bir, blockchaindeki toplam üretim gücüne bağlı olacak şekilde güncellenen zorluk seviyesi, salı sabahı itibarıyla 19.8 trilyonun üstüne çıktı.

Zorluk seviyesinin peş peşe altıncı kez yükselmesi, blok üretimini haziranın ilk haftasından beri olmadığı kadar zorlaştırdı.

Çin hükümeti mayısın ortasında madencilik sektörüne karşı politikalar izlemeye başladıktan sonra, zorluk seviyesi bir buçuk aylık zaman dilimi içerisinde 21 trilyondan 13.6 trilyona düşmüştü.

Mayısın sonu ile temmuzun ortasını kapsayan bu zaman aralığında hash oranı 150 EH/s’nin üstünden, 100 EH/s’nin altına indi.

Çin, kripto sektörü üstündeki baskısını geçen ay her türlü kripto faaliyetini yasa dışı ilan ederek artırdı.

O tarihten beri yükselen hash oranı, geride kalan son iki hafta için ortalama 142,34 EH/s olarak ölçüldü.

The Block verilerine göre bitcoin madencilerinin eylül ayındaki toplam geliri, bir önceki aya kıyasla %6,9 oranında düşerek 1.3 milyar dolar düzeyinde oldu.

Glassnode verilerine göre madencilerin günümüzdeki günlük geliri, 2020’de halving yapılmadan öncesine kıyasla %275 artış gösterdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!