Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yatırımcıları Uzun Vadede Yükseliş İçin Umutlular

Kripto para piyasasındaki tüm olumsuz havaya rağmen yatırımcılar açısından Bitcoin fiyatında yükseliş ihtimalleri hala plan dahilinde. Bitcoin cephesinde son yaşanan düşüşlere rağmen, BTC opsiyonları uzun soluklu tabloda hala boğaların lehine duruyor. 

Doların toparlanması ve 9.600 dolar seviyesinde duran bir CME boşluğu karşında Bitcoin zor günler yaşıyor. Gözler “bir kırılma yaşanacak mı” umuduyla, 10 bin dolar altına düşüp çıkan Bitcoin fiyatında. Genel olarak kripto para dünyasında eylül ayı başından beri sergilenen kırmızı grafiklere karşın Bitcoin opsiyon verileri, yatırımcıların Bitcoin fiyatı için yükseliş umutlarını sürdürdüğünü gösteriyor.

Skew’dan alınan bilgilere göre, Bitcoin’in 6 aylık alım-satım opsiyonları karşılaştırıldığında, satımların alımlara oranının -%10 olduğu gözlemleniyor. Bu şekilde negatif çıkan bir sonuç ise bize, 6 ay sonra sona erecek olan alım opsiyonlarının satışlardan daha fazla talep alabileceğini göstermekte.

Düşüş Yatırımcının Güvenini Zayıflatmadı

Skew’da yayınlanan bilgiler gösteriyor ki, Bitcoin fiyatının son 1 ay içinde 12.400 dolardan 10 bin dolar sularına düşmesi yatırımcıların BTC için uzun vadede beklentilerini olumsuz yönde etkilememiş. 6 aylık opsiyonların negatif değerleri göstermesi yatırımcıların uzun vadede Bitcoin’e olan inancını yitirmediğinin bir kanıtı niteliğinde.

Fakat bununla birlikte 1 aylık alım-satım opsiyon verileri sıfırın üzerinde seyrediyor. Bu verilere göre yatırımcılar, daha kısa zaman zarfında karşılaşabilecekleri fiyat düşüşleri için satış opsiyonu talimatı vermişler. Yani 6 ay gibi uzun vadeli yatırımlarda güven zedelenmemişken, 1 ay sonunda sona eren opsiyonlar düşük fiyatlara karşı daha duyarlılar.

1, 3 ve 6 aylık Bitcoin opsiyonları, Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment