Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Çok mu Yükseldi? Yeni Yatırımcıya Göre Cevap Hayır

Nisan ayına 58.908 dolarla giriş yapan Bitcoin, mart ayının başından beri neredeyse %30 oranında değer kazandı. Glassnode verilerine göre fiyattaki bu yükseliş, insanları Bitcoin almaktan veya HODL yapmaktan alıkoymuyor

Bitcoin, kendisini tarihsel olarak en çok zorlayan aylardan birini geride bıraktı ve yılın ilk çeyreği özelinde, 2013’ten beri görülmüş en iyi performansı gösterdi.

8 Mart’tan beri 50.000 doların altına düşmeyen fiyat, 15 Mart’tan beri 60.000 doların üstüne çıkamıyor. Bazı isimlere göre bu bandın üst tarafı, yakında geride bırakılabilir.

55.000 üstünden alım yapılıyor

Bir kripto para analisti, Bitcoin’e yönelik sermaye akışının sürüp sürmediğini ölçmek için Glassnode’un UTXO Realized Price Distribution (URPD) metriğini esas aldı. Renato Shirakashi tarafından geliştirilen URPD, Bitcoin ağındaki güncel Unspent Transaction Outputların hangi fiyat aralığında yer aldığını ölçüyor.

Bu grafiğe göre Bitcoin’in 55.000-60.000 dolar aralığında olması, sermaye akışlarını durdurmuyor. Verileri yorumlayan analist, bunun bullish olduğunu söyleyip “Fiyatın bu aralıkta sıkışıp kalacağını düşünmüyorum.” dedi.

glassnode-urpd-bitcoin

Glassnode, 29 Mart tarihli haftalık raporunda 1, 3 ve 6 aylık HODL dalgalarını inceleyip “Yatırımcılar ve traderlar, boğa piyasasının başlangıcından beri Bitcoin almaya devam ediyorlar.” yorumunda bulundu.

glassnode-hodl-wave-bitcoin-nisan

“Bitcoin balinaları şimdilik özgüvenli”

Büyük çaplı yatırımcılar, Bitcoin’in son günlerde gösterdiği iniş ve çıkışları sakin karşılamış görünüyor. Santiment, bunun için cüzdanında en az 100; en fazla 10.000 adet Bitcoin bulunan adreslerin hareketlerini inceledi. “Balinaların henüz paniğe kapılmadığı” ve şimdilik özgüvenli bir şekilde pozisyon aldıkları belirtildi.

Bunlara karşı, Santiment tarafından geliştirilen ‘Mean Dollar Invested Age’ metriğinin düşüşe geçmesi, “endişe verici” bir gelişme olarak yorumlandı.

santiment-mean-dollar-age-bitcoin
(Kaynak)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!