Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’su Yeni Gelecek SEC Yönetiminden Umutlu

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Jay Clayton’ın görevden ayrılmasının ve SEC’nin yönetim kadrosunun değişmesinin XRP davasını nasıl etkileyebileceğini yorumladı.

Brad Garlinghouse, Bloomberg’den Emily Chang’in programına katıldı ve süregelen XRP davası hakkında konuştu. SEC’nin açtığı davanın “akla yatmadığını” söyleyen Garlinghouse, ülkedeki belirsizliklerin üstünde durdu.

“Görevden ayrılmadan 1 gün önce”

ABD; kripto para regülasyonu konusunda henüz Birleşik Krallık veya Japonya kadar kapsamlı bir adım atmış değil. ABD’nin bu çalışmalardan “geri kaldığını” söyleyen Garlinghouse, ülkedeki belirsizliklerin giderilmesi gerektiğini ifade etti.

SEC’nin yeni başkanının bu yıl itibarıyla Gary Gensler olması bekleniyor. Garlinghouse hem söz konusu belirsizliklerin giderilmesi hem de Ripple ve SEC arasındaki davanın “yeniden değerlendirilmesi” için Gensler yönetimiyle görüşebileceklerini açıkladı.

SEC’nin eski başkanı Jay Clayton hakkında konuşan isim, onun başkanlık görevinden ayrılmadan “1 gün önce” Ripple’a karşı dava açmasının “akla yatkın olmadığını” söyledi.

“Bitcoin’den 100.000 kat daha verimli”

Kraken CEO’su Jesse Powell, dün 1 Bitcoin’in yıl sonunda 1 tane Lamborghini kadar değerli olabileceğini söyledi. Garlinghouse, Powell’ın açıklamalarını yorumlarken “Bitcoin bir dijital altın olarak gerçekten istisnai bir varlık. … Dünya genelinde birçok enflasyonist dinamiğin oluşmaya başladığını görüyoruz.” dedi.

Bitcoin’i bir değer saklama aracı olarak olarak öven isim, onu bir ödeme aracı olarak “insanoğlunun şu ana kadar icat ettiği en verimsiz araçlardan biri” olarak tanımladı.

“Bitcoin ile bir işlem yapmak, neredeyse 285 litre benzin yakmaya benziyor.” diyen Ripple CEO’su, XRP Ledger’ın enerji bakımından “Bitcoin’den 100.000 kat daha verimli” olduğunu öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!