Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de 15 Ayın Ardından İlk Defa Açgözlülük Hakim! Boğa Sinyali Mi, Tuzak Mı?

Bitcoin (BTC) Korku ve Açgözlülük Endeksi’nde piyasada yaşanan yükselişle beraber son 15 ay içerisinde ölçülen en yüksek değer olan 61 ile “açgözlülük” bölgesine ulaştı.

Alternative.me tarafından sağlanan verilere göre Korku ve Açgözlülük Endeksi, Bitcoin’in son bir ayda gösterdiği yükseliş performansıyla birlikte son 15 ayın en yüksek değeri olan 61 puana ulaştı ve uzun bir sürenin ardından açgözlülük bölgesine girdi. Endeksin bu değerlere ulaşmasında Bitcoin fiyatının yeni yıl ile birlikte kısa bir sürede 16.000 dolar bandından 23.900 dolar seviyesine kadar yükselmesi etkili oldu.

Geçtiğimiz yılın haziran ayında 7 puana kadar düşerek tarihinin en yüksek “aşırı korku” değerine ulaşan endeks, geçtiğimiz haftalarda 52 puana yükselerek “nötr” bölgeye geçiş yapmıştı. Endeks aradan geçen yaklaşık 2 haftada hızla 61 puana yükseldi.

Birçok analist, yaklaşık 9 aydır korku bölgesinde bulunan endeksin son 15 gündeki hızlı toparlanışının bir boğa hazırlığına işaret edebileceğine söylerken bazıları bunun bir boğa tuzağı olabileceğini düşünüyor.

Analistler, piyasa tarafından sıklıkla başvurulan bu endeksin yeterli veri kümesine sahip olduğunu ve bu nedenle analizlerinin hassas veriler sunduğuna dikkat çekti. Bitcoin’in son 30 günde yaşadığı %42,5’lik değer artışının da endeksi desteklediği analistlerin ifadeleri arasında yer aldı.

Öte yandan başta Peter Schiff ve Jim Cramer olmak üzere bazı analistler bu yükselişin bir boğa tuzağı olduğunu iddia ederek yatırımcılara yükselişi değerlendirmelerini tavsiye etti. Schiff yakın zamanda yayınladığı bir gönderide, Bitcoin’in mevcut rallinin başlangıcından daha düşük seviyelere düşeceğini dile getirerek bunun bir boğa tuzağı olduğuna dikkat çekmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!