Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’den Sonra Litecoin’e de Yeni Bir Güncelleme Geldi

Dünya çapında piyasa değeri açısından bakıldığında 5. büyük kripto para birimi olan Litecoin geçtiğimiz günlerde Litecoin Core v0.15.1 güncelleştirmesini duyurdu. Bu duyurunun Bitcoin Core geliştirme ekibinin Bitcoin Core v0.16.0 güncelleştirmesini duyurduktan yalnızca birkaç gün sonra gelmesi ise dikkat çeken bir başka ayrıntı oldu.

Yeni getirilen ve isteğe bağlı bir güncelleştirme olan Litecoin Core güncelleştirmesi önceki sürüme oldukça benzemekte. Bu güncelleştirme sayesinde blokların keşfedilmesinde ve ağ kaynaklarında bazı iyileştirmeler sağlanmakta.

Öne çıkan en önemli değişiklik ise işlem ücretlerinde görülmekte. Litecoin ağındaki minimum işlem ücreti artık kB başına 0.01 lites (0.00001 LTC)’a düşmüş durumda. Gelecekte ise bu minimum işlem ücretinin yeni güncellemeler ile daha da düşeceği belirtilmekte.

Artık Blok Boyutu Kullanıcı Tarafından Ayarlanabiliyor

v0.15.1 ile gelen birçok değişikliğin yanı sıra madenciler artık blok boyutlarını kendi tercihlerine göre ayarlayabilecekler. Geçmişte aynı cüzdanın dosyasından ek olarak bir başka cüzdan açıldığında ortaya çıkan sorun da yeni gelen güncelleme ile ortadan kaldırılmış bulunmakta.

V0.15.1 güncellemesi an itibariyle Litecoin.org‘da indirilebilir durumda. Her ne kadar yapılan açıklamada yeni güncellemenin yoğun bir test sürecinden geçirildiği belirtilse de LTC sahiplerinin yeni uygulamayı indirmeden önce wallet.dat dosyalarının bir yedeğini alması tavsiye edilmekte.

Her ne kadar son zamanlarda bazı dramatik iniş ve çıkışlar yaşasa da Litecoin geçtiğimiz aylarda kendini dengeli sayılabilecek bir varlık olarak kanıtladı.

Aralık ayının başlarında koin’in değeri 100$ civarlarında seyrederken aynı ayın ortalarında kripto piyasasında yaşanan meşhur yükselişten sonra fiyatı 360$‘lara gelmişti. Geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde piyasada görülen gerilemeden nasibini alarak 100$ sınırına kadar gerilese de an itibari ile 205$ civarında seyretmekte.

Litecoin‘in neşeli bir kişiliğe sahip olan kurucusu Charlie Lee ise geçtiğimiz Aralık ayı ortalarında Reddit‘de yaptığı açıklamasında çıkar çatışması yaşamak istemediği için sahip olduğu bütün LTC’lerini sattığını duyurarak manşetlerde yer edinmişti. Son olarak ise Bitcoin‘in yaratıcısı Satoshi Nakamoto‘ya yönelik bir tweet atmıştı.

“Sıra sende Satoshi Nakamoto”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment