Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralyalılar Artık ETH ve BTC’yi 1200 Gazete Büfesinden Alabilecek

1 Mart Perşembe günü yerel bir gazete 9Finance’da çıkan habere göre, Avustralya kripto para borsası Bitcoin.com.au’un Avustralya genelinde 1.200’den fazla büfede Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) satın alanabileceğine dair bir karar aldığı bildirildi.

Yaklaşık 18 aydır faaliyet gösteren Bitcoin.com.au, internet sitesinde “Avustralya’daki ilk bağımsız Bitcoin borsalarından biri” olarak kendini tanımlıyor. Daha önce yalnızca kendi sitesinde BTC  alış veriş işlemlerine ev sahipliği yapan site 1 Mart tarihi itibariyle listesine ETH kripto parasını da ekledi.

Bitcoin.com.au CEO’su Rupert Hackett, tanıdık satış ortamlarında insanların BTC ve ETH gibi kripto paraların ticaretini yapabilmesini sağlamanın toplumun kripto para ticaretinde kendini  daha rahat hissetmelerini sağlayacak bir yol olacağını düşünüyor.

“Artık meşrubat ve kırtasiye  satın aldığınız yerden Bitcoin ve Ethereum’u satın alabilmeniz sayesinde kripto paraların kurumsallaşmış halinin nasıl bir durum ortaya çıkardığını konuşuyor olacağız. […]Bu yapı, çok karmaşık görünmesi nedeniyle Bitcoin almada tereddüt edenler için, yatırım öncesi korku faktörünü ortadan kaldıracak mükemmel bir ortam sağlayacak.”

Bu ağa katılan bir Avustralya büfesinden kripto satın almak için tüketicilerin önce bir kripto para cüzdanı edinmeleri ve sonra cüzdanın QR kodunu gazete bayisinin iPad minisiyle taranması gerekiyor. Borsada yapılabilecek minimum işlemin ise 50 AUD (yaklaşık 39 USD) değerinde BTC veya ETH değerinde bir satın alma olarak düzenlendi.

Hackett, 9Finance’e yaptığı açıklamada, müşterilerin kripto para işlemlerinin sonuçlanmasının ortalama 20 dakikada olmasının beklediğini söyledi.

Bitcoin.com.au genelde yüzde 5 işlem ücreti talep ediyor, ancak bu ücretten 1 Martta Bitcoin.com.au’nun açılış gününe özel olarak Ethereum işlemlerine de başlanması nedeniyle olarak feragat ettiğini açıkladı.

Avustralya daha önce kripto para birimleri ve teknolojilerini geleneksel finans  ve perakende piyasasına  getirme yolunda adımlar atmıştı.

Geçen yılın Aralık ayında, Avustralya Menkul Kıymetler Borsası (ASX), hisse senedi işlemleri için Blockchain teknolojilerini kullanmaya başlayacağını bildirmişti. Bu Ocak ayının sonunda ise Brisbane Ulusal Havaalanı, hava alanı içindeki tüm işlemlerin kripto dostu haline getirme sürecine başladığını ve ilgili tüm işlemlerde Bitcoin, Ethereum ve Dash’i kabul edebileceğini açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment