Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’e Erişim Gün Geçtikçe Kolaylaşıyor

Bitcoin global parasal sistemlerin açığını kapatmaya devam ederken, 2017 Kasım ayının ortasında hala kullanım alanlarını genişletiyor. Örneğin Avustralya’da, Bitcoin/USD/AUD yatırıp çekebileceğiniz ATM’ler ülkenin dört bir yanına kurulmaya başlanmış.

ATM’lerin kurulması, Avustralya’daki Bitcoin sahiplerine nakit paradan Bitcoin elde etme veya tam tersi Bitcoin’den nakit para çekme imkanı tanıyacak. Bitcoin ATM’leri şu anda kullanıcıların en hızlı şekilde para çekme ve yatırma işlemlerini yapabileceği sistem.

Sydney’de bir Bitcoin ATM’i

Bitcoin Büyümeye Nasıl Devam Ediyor?

Kullanıcıları şu anda bir numaralı dijital para olan Bitcoin’e çeken birçok olumlu özellik mevcut. Bu özelliklerden en önemli olanı ise kripto paraların merkezi olmaması, yani para transferlerinin anonim bir şekilde gerçekleştirilebilmesi.

Bir kullanıcı Bitcoin’in blockchain adlı sisteminde –kayıt yaptırmasına gerek kalmadan– istediği kadar cüzdan oluşturabilir. Bu cüzdan üzerinden de sınırsız sayıda Bitcoin transferleri yapabilir.

Başka önemli bir özellikte bu cüzdanlar arasındaki para transferlerinin arada üçüncül bir kişi olmadan direkt gerçekleşebilmesi. Yani Bitcoin cüzdanına sahip olan herkes birbirine para gönderebilir. Bitcoin’i müşterilerin işlemleri sırasında ücret kesen bankalarla karşılaştıracak olursak, bu transferler sırasında alınan ücret inanılmaz bir derecede daha düşük.

Yatırımcılar içinse Bitcoin artık fenomenleşen performansıyla oldukça ilgi çekici bir piyasa haline geldi. Bitcoin’de yaşanan fiyat yükselişleri ve düşüşleri, yatırımcılara yüksek kazanç kapısı aralıyor.

Avustralya’da Bitcoin ATM’leri açılırken banka şubelerinin ise kapanışta olduğu haberleri geliyor. Bu ATM’lerin yaygınlaşması, Bitcoin ve diğer dijital paraları güzel bir geleceğin beklediğine dair bir işaret sayılabilir.

Şubelerin kapanması, müşterilerin eski kafalı ve geleneksel nakit para işlemlerinden vazgeçerek dijital para ve online bankacılık işlemlerine yöneldiğinin bir göstergesi. Yakın gelecekte Bitcoin ve diğer kripto paraların kullanımının yaygınlaştığını görmek çok ilginç olacak.

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment