Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’e 500 Bin Dolar Hedef Veren Mike Novagratz Bu Seviye İçin Tarih Verdi

Galaxy Digital CEO’su milyarder Mike Novogratz, Bitcoin’in (BTC) ilk çeyrek sonunda 30 bin dolara ulaşabileceğini öne sürdü.

Bloomberg 15 Şubat tarihli haberinde, Mike Novogratz’ın Bank of America (BofA) konferansında yaptığı konuşmasını aktardı. Alınan bilgilere göre Novogratz, mevcut yatırımcı davranışlarını göz önünde bulundurduğu takdirde mart ayının sonuna kadar Bitcoin’de 30 bin doların imkansız olmadığına dikkat çekti.

CEO, Bitcoin tarafından umutlu olduğunu belirtirken ABD Merkez Bankası’nın (FED) para politikalarında henüz bir yumuşama beklemediğinin de altını çizdi.

Novogratz konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Fiyat hareketleri ve müşterilerin beni aradıkları zaman ses tonlarında sezilen heyecana ve oluşan FOMO’ya baktığımda bu çeyreğin sonunda 30 bin dolara ulaşmamız beni şaşırtmaz. Ayrıca sadece altı hafta önce bunun doğru olması için büyük fedakarlıklarda bulunabilirdim. Sanırım yılı 30 bin dolarla bitirirsek en mutlu adamlardan biri ben olacağım.

CEO, FED Başkanı Jerome Powell’in yakın geçmişte para politikalarını istikrarlı bir şekilde sıkılaştırarak enflasyonla mücadele edeceklerine dair söylemlerinin arkasında durduğunu ve kararından dönecek gibi de görünmediğini belirtti.

Geçmişte 2024 yılının sonu için 500 bin dolarlık hedefi olduğu bilinen Novogratz’ın 30 bin dolarlık hedefinin FED ile bağlantılı olduğu öne sürüldü. Öte yandan 500 bin dolarlık hedefinin arkasında durduğunu vurgulayan CEO, yalnızca sürecin biraz daha uzayacağını dile getirdi.

Coingecko verilerine göre son 30 günde %16,3 değer kazanan Bitcoin son 24 saat içerisinde %11 yükselerek yazım itibariyle 24.633 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!