Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Youtuber: SEC’nin Bu Hamlesi Bitcoin ve Ethereum İçin Büyük Bir Pump Tetikler

Ünlü Youtuber ve kripto para analisti Ran Neuner, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) stablecoinler üzerindeki baskısının Bitcoin (BTC) ve Ethereum’da (ETH) pump yaratabileceğini öne sürdü.

Neuner 14 Şubat tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, SEC’nin dolar destekli stablecoinler üzerindeki baskısını artırması Bitcoin ve Ethereum’a 100 milyar dolar para girişine neden olabileceğini söyledi.

Analist, bu durumda kullanıcıların kripto para sektöründen çıkmak veya diğer alanlara yönelmek arasında kalacağını dile getirdi. Yatırımcıların muhtemelen sektörü terk etmek yerine 100 milyar dolarlık stablecoin kısmının Bitcoin ve Ethereum gibi diğer alanlara yöneleceğini ifade eden Neuner, bu durumun ilgili varlıklarda boğa rallisine sebep olacağını iddia etti.

SEC ve New York Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS) başta olmak üzere birçok ABD’li regülatör yakın zamanda stablecoinler başta olmak üzere kripto para sektörüne dair sert politikalar uyguluyor.

SEC yakın zamanda Paxos’un ihraç ettiği stablecoin olan Binance USD’nin (BUSD) menkul kıymet olduğunu iddia etmiş NYDFS ise stablecoin’in üretiminin durdurulmasını talep etmişti. Paxos, NYDFS’nin talebine uyarak BUSD üretimini durduracağını açıklamış ancak menkul kıymet iddialarını kabul etmemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!