Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in (BTC) Kurumsal Kabulü İçin Kritik Adım, Fidelity Digital’dan Geldi

Bitcoin’in (BTC) kurumsal kabulü, Fidelity Digital tarafından duyurulan kredi haberi ile daha da hızlanmış olabilir. Yönetimi altında 3,3 trilyon dolarlık varlık bulunan Fidelity Investments’ın kripto para iştiraki Fidelity Digital, artık kurumsal yatırımcılara Bitcoin teminatlı kredi verecek. 

Fidelity, Bitcoin teminatlı kredi verecek 

Fidelity Digital Assets başkanı Tom Jessop, konu hakkında yaptığı açıklamada bu adımın hedefinin satış yapmadan sermaye elde etmek isteyen yatırımcılar olduğunu belirtti. Fidelity’nin hedef kitlesi içerisinde yatırım fonları, kripto para madencileri ve tezgah üstü alım satım platformları (OTC) yer alıyor. Yatırımcılar Fidelity güvencesindeki fonlarını teminat olarak bırakarak direkt olarak itibari para kredisi çekebilecek.

Bitcoin fiyatının tüm zamanların rekorunu kırmasından sonra böyle önemli bir adımın atılması ise büyüyen ilgiye işaret ediyor. Jessop, Bitcoin teminatlı kredinin “temel bir özellik” ve olmazsa olmaz olduğunu vurguladı. Ünlü isme göre piyasa büyüyüp olgunlaştıkça bu özellik ekosistemin çok önemli unsurlarından birisi haline gelebilir.

Kurumsal yatırımcı için önemli bir adım 

Aslında Bitcoin veya kripto para teminatlı kredi hizmeti veren çok fazla firma bulunuyor. Ancak bunun direkt olarak kurumsal yatırımcılarla içli dışlı Fidelity cephesinden gelmesi gelişmenin önemini arttırıyor. Fidelity tarafından bu yılın başlarında  yapılan bir ankette de kurumsal yatırımcının oranında büyüme olduğu ortaya konmuştu. İlgili ankette Bitcoin ve kripto paralara ilgi duyan kurumsal firmaların veya yöneticilerin oranının %47’den, %60 civarına ulaştığı sonucu ortaya çıktı.

Kripto paralar özellikle PayPal ve Visa cephelerinden gelen haberler ile artık günlük hayatta rahatça kullanılabilmekte. Ancak  Wall Street’in kalbinde yer alan Fidelity tarafından kurumsal yatırımcılara yönelik böyle bir hizmet başlatılması, kesinlikle “akıllı paranın” sektöre akmasını hızlandırabilir. JPMorgan tarafından yayınlanan güncel bir yorumda da Bitcoin’e yatırım yapanların uzun vadede artacağının vurgulanması, bu gelişmeleri destekler nitelikte.

Yüklü BTC satışlarının önlenmesinde etkili olabilir mi? 

Mart 2020 tarihinde yaşanan Koronavirüs krizinde insanların itibari paraya geçiş için yüklü miktarda BTC ve kripto para sattığı biliniyor. Bunun yanı sıra kurumsal yatırımcıların beklenmeyen nakit rezervi ihtiyaçları da bunları ellerindeki kripto para fonlarını satmaya itebilir. Ancak direkt olarak Fidelity tarafından böyle bir kredi hizmeti sunulması, bir nebze de olsa yukarıdaki durumun önüne geçecektir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!