Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Kara Cuması: 1.3 Milyar Dolarlık Sözleşme Doluyor

Vadeli işlem platformlarından alınan verilere göre Bitcoin (BTC) opsiyonları bugünü yine hareketli bir şekilde geçirecek. İndirimleriyle meşhur Kara Cuma gününde 16.500 – 17.000 dolar olan Bitcoin fiyatı, bugün vadesi dolacak olan 1.3 milyar dolarlık opsiyon sözleşmesinden nasıl etkilenecek?

Kripto para araştırma platformu Skew öğlen saatlerinde yaptığı paylaşımla bugün vadesi dolacak olan opsiyon sözleşmelerine dikkat çekti. Bitcoin ve kripto para dünyasının türev borsalarından veri çeken Skew, bugün sona erecek opsiyon sözleşmelerinin toplam değerini 1.3 milyar dolar olarak açıkladı.

Bu sözleşmelerde 78 bin Bitcoin var

Opsiyon sözleşmesi ticareti yapan yatırımcılar Bitcoin için bugünden bir fiyat belirleyip, onu gelecekte o fiyattan satın alma veya satma hakkı kazanırlar. Opsiyon sözleşmeleri yatırımcılar satma / satın alma konusunda herhangi bir mecburiyet getirmememekle birlikte onlara sözleşmenin vadesi dolduğunda böyle bir işlem yapma hakkı, başka bir deyişle, opsiyonu sunar.

Skew tarafından aktarılan verilere göre 27 Kasım Cuma günü neredeyse 78 bin Bitcoin sözleşmesinin vadesinin dolması bekleniyor. Değeri toplamda 1.3 milyar doları aşan bu sözleşmeler, geçmiş haftalara kıyasla çok daha büyük bir değere sahip. 13 Kasım tarihinde 525 milyon; ondan önceki hafta ise 470 milyon dolarlık sözleşmenin vadesi doldu.

skew-bitcoin-btc-opsiyon

Bitcoin fiyatı için rekor umudu sürüyor

Türev piyasalarında işlem yapan BTC yatırımcıları fiyatın uzun vadedeki performansından umutlu görünüyorlar. Yine Skew verilerine bakıldığında gelecekteki birkaç ay için açılmış olan sözleşmelerin görece yüksek fiyatlı olduğu görülebiliyor.

Açılmış mevcut sözleşmeler üstünden bir hesap yapan Skew, BTC fiyatının Haziran 2021 tarihinde 20 bin dolar olmasının yüzde 30 ihtimal olduğunu gösterdi. Fakat bu piyasadaki herhangi bir teknik gösterge vs. baz alınarak yapılmış bir hesap değil ve yalnızca opsiyon yatırımcısının mevcut durumunu yansıtıyor.

bitcoin-ihtimal-rekor-fiyat

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!