Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Yükselişiyle Yaşanan Erişim Sıkıntısına BTCTürk’den Açıklama Geldi

Bitcoin’in son zamanlardaki hızlı yükselişiyle erişim sıkıntıları yaşanan Türk Borsası BTCTürk’den beklenen açıklama geldi.

Bitcoin‘in rekor rakamlara ulaşmaya başlamasıyla birlikte 1 Kasım 2017‘de Türkiye’nin en büyük borsaları Paribu, Koinim ve BTCTürk kullanıcılarıyla erişim problemleri yaşamıştı. Gündemde çok konuşulan erişim sıkıntısı nedeniyle borsalara giriş yapamayan kullanıcılar, bunun nedenini merak ederken beklenen açıklama BTCTürk’den geldi.

“1 Kasım 2017 ve 2 Kasım 2017 tarihlerinde Bitcoin fiyatındaki ani yükselişler sebebi ile tüm dünya ve Türkiye borsalarında kısa süreli kesintiler yaşanmıştır. BTCTürk de hem Türkiye’deki hem de dünyadaki tüm diğer kripto para pazarları gibi bu ani yoğunluktan maalesef etkilenerek 1 Kasım 2017 tarihinde 20 dakika ve 2 Kasım 2017 tarihinde ise 30 dakikalık bir süre için kısmi olarak erişilemez olmuştur.”

açıklamasında bulundu.

Kullanıcılar tarafından merak konusu olan bu erişim sıkıntısına ise BTCTürk’ün yanıtı şu şekilde;

“Tüm Bitcoin pazarlarında iki gündür yaşanan erişim sorunlarının sebebi ,Bitcoin fiyatındaki ani yükselişle beraber çok fazla sayıda kullanıcının aynı anda kullandıkları kripto para pazar sitelerine girmeleri ve sunucular üzerinde anlık aşırı yük oluşturmalarından kaynaklıdır.”

“Dünyanın En Büyük Ve Güvenilir Web Sitelerinde de Yaşanıyor”

Yaşanan kesintilerin doğrudan BTCTürk kaynaklı olmadığını bildiren firma, bu durumlar daha önce öngörülemediğinden kesintiler için önceden bilgilendirme yapamadıklarını belirtti. BTCTürk, teknik olarak benzer durumların dünyanın en büyük ve güvenilir web sitelerinde de defalarca yaşandığını vurguladı.

Erişim sıkıntısı sadece BTCTürk‘de değil diğer Türk borsaları Paribu ve Koinim‘de de yaşandı. Bu durum piyasanın en hareketli olduğu dönemde kullanıcıların canını sıkmış ve kullanıcıları tedirgin etmişti.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

7 Comments

  • Rackyt
    Posted 06 Kasım 2017 - 02:16 02:16

    3 gündür ne yazsak cevap veren yok. Koineks 5 farklı sanal para satışı yapıyor. Koinekste gece yarısı masrafsız para yatırdım ama BTCTürkte cuma 5te yolladığım para pazartesi sabahı hesaba düşüyor. Bu iki soruna çözüm arayın dedim ama ses seda yok. Koineks 12banka ile anlaşmış ama neden BTCTurk sadece akbank ile anlaşmalı. Çok garip

  • molenuuw
    Posted 03 Kasım 2017 - 20:17 20:17

    saçmalıktan başka bir şey değil, 5000 tl zarar ettim. satmam gereken yerde satamadım, bir de dalga geçer gibi mesaj gönderiyorlar, neymiş efendim tekrar yükselirmiş, yine kazanabilirmişim. Yükselecek mi düşecek mi kim bilebilir. Ben ilk kesintide 28500’den satıp, 26000’den yerine koyacaktım. Ama bunu engellediler. Engellediler diyorum, zira söyledikleri gibi başka sitelerde de bu sıkıntı yoktu. Bittrex, Kraken ve Bitstamp de hesaplarım var, hepsi de o anda çalışıyordu. BTCturk twitter hesabına bir bakın, kaç kişi mağdur edildi. Microsoft Azure servisine bahane buldular ama twitter’daki kişilerden birisi BTCtürk’ün kapatıldığında Azure servisinin çalıştığını kanıtlar bir resim paylaştı.

    Bunlar sevimsiz, güveni bozan, kullanıcıları aptal yerine koyan hareketler. Bir bitstamp gibi binlerce, milyonlarca yatırımcıya sahip değiller ki; olsa olsa 3-5 bin yatırımcı var ve buna bir hizmet sağlanamıyor veya sağlamak istemiyorlar.

    30000’e geldi ikinci kez kapattılar, bir anda fiyat 30000’den 24000’e geldi, hiç kimse siteye giremiyorsa, hizmet alamıyorsa, bu emirler nasıl çalışıyor, kim giriyor da biz bilmiyoruz. Bir anda fiyat nasıl oluyorda 6000 tl düşüyor.

    1 ay içinde 2000 tl komisyon verdim ama karşılığını almak istediğimizde alamıyoruz. Komisyonlar çok fazla, zaten bu bile can sıkıcı, kazandığımızın büyük bir kısmını komisyona veriyoruz.

  • Ferit
    Posted 03 Kasım 2017 - 15:39 15:39

    Hangi bütük sitelerde de yaşanmış ? Hangisi 1 tane örnek versinler. Açıklamaları kabahatlerinden daha saçma sapan. Resmen yalan söylüyorlar. Dolandırıcılıktan öte değil. İlk 26 bin e çıktığında resmen satışı çalıştırmayım insanlara 28500 den BTC satıp sonra 26 bine geri çektiler böyle birşey var mı ? Bunu da mı bütün siteler yapıyor ? Ne zaman yükselse site kilit. İnsanlar gaipten haber mi alıp giriyor o siteye.. Zaten site üzerinde işlem yapıyor çoğu kişi o sıra … Neyse ben pılımı pırtımı toplar taşırım btc mi başka yere …

  • Görkem
    Posted 03 Kasım 2017 - 12:57 12:57

    Ben boş bir açıklama olduğunu düşünüyorum. Bu tarz şeylere hazırlıklı olmaları lazım dün bir sürü kullanıcı bu durumdan mağdur oldu. En kızdığımız nokta ise komisyon oranları yurt dışına göre neredeyse 2 katı komisyon alacaksın. Ama sıkıntı olduğunda ee başkalarında da oluyor diyeceksin. Örnek alacaksanız çalışma prensiplerini örnek alın.

  • mstf
    Posted 03 Kasım 2017 - 12:38 12:38

    yalaniniza sizin.!!!!

  • berkant
    Posted 03 Kasım 2017 - 12:30 12:30

    Dünya borsalarında dedikleri gibi bir donma söz konusu olmadı. cex.io gayet güzel çalıştı. 7500 doları gördü tekrar 7000 dolarlara düştü fakat en ufak bir takılma söz konusu olmadı. o sıralarda koinim.com daki donmalardan dolayı işlem yapamayıp zarar ettim. Türk borsalarının sunucu problemi nedir ya çok komik bir mazeret. Bence Türk borsalarının niyet problemi var.

  • Deeper Impact
    Posted 03 Kasım 2017 - 12:15 12:15

    Kesinklikle yalan. Borsalar kartel oluşturmuş durumda. Türkiye’de bitcoin’in varlığından haberdar ve sürekli emir verecek kaç kullanıcı var? Nasıl bir web sitesidir ki anlık yüklere karşı hazırlıksız yakalansın? En çok kazanacağı dönemlerde kapalı olmayı göze alsın? Bunun için yazılım/donanım güncelleştirmeleri ve performans optimizasyonları yapmasın?

    Yerli borsaların tamamı ani yükseliş ve düşüşlerdeki erişim problemlerinden yararlanarak kendi adlarına işlemler yaparak gelirlerine gelirler katıyorlar. Risksiz ve haksız paralar kazanıyor ve kullanıcılarını madur ediyorlar. Devlet denetimine açık olmayışları onları biraz şımartmış olmalı !!!

Leave a comment