Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitexen TESFED ile Anlaştı, Yüzünü Globale Döndü

Yerli kripto para borsası Bitexen, Türkiye E-Spor Federasyonu tarafından düzenlenen TESFED Türkiye Kupası’nın isim sponsoru oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı destekli Bitexen TESFED Türkiye Kupası turnuvası için başvurular 25 Eylül günü alınacak.

Türkiye E-Spor Federasyonu bu yıl Türkiye Kupası etkinliğinin ikincisini düzenleyecek. Ekim ayında başlaması planlanan turnuvada Pes, Fifa 20, Zula, CS:Go, Rocket League, Dota 2, Tekken 7, Pubg ve Pubg Mobile gibi oyunlara yer verilecek. Twitch ve TESFED Youtube kanallarından yayınlanacak olan turnuva Bitexen sponsorluğunda organize edilecek. Turnuvaya 16 yaş ve üzeri olan herkes katılabilecek.

500 binden fazla kullanıcısıyla ülkenin en büyük kripto para platformlarından biri olan Bitexen, bu etkinlik kapsamında Türkiye’nin ilk e-spor Milli Takımı’nın oluşumuna da katkıda bulunmayı hedefliyor. Bitexen Teknoloji A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Cenk Erdem bu sponsorluk hakkında:

“Türkiye sahip olduğu genç nüfusu, espor lig turnuvaları ve federasyonuyla birçok Avrupa ülkesine göre çok daha ileri bir seviyede konumlanıyor. Bitexen Teknoloji A.Ş. olarak, ülkemizde esporun gelişmesine katkıda bulunmak bizim için elzemdi. Yenilikçi vizyonumuzun bir gereği olarak da ülkemizin ilk resmi espor turnuvası olan TESFED Türkiye Kupası’na sponsor olduk. Bu yılki turnuvanın en önemli özelliği TESFED tarafından yapılacak seçim ile Türkiye’nin ilk espor Milli Takımı’nın oluşturulmasına vesile olacak olması. Bitexen olarak böylesi önemli bir adımda TESFED’in yanında olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

E-Spor Sektörü Büyümeye Devam Ediyor

Bitexen Yönetim Kurulu Başkanı Erdem, Türkiye Kupası sponsorluğunun detaylarını bugün katıldığı Ekotürk yayınında paylaştı. E-spor sektörünün dünya genelinde 400-500 milyon kişilik bir takipçi kitlesi olduğunu söyleyen Erdem bunun 180-200 milyonluk kısmının Çin’e yoğunlaşmış olduğunu belirtti.

Bunun global düzeyde gelişmekte olan bir sektör olduğunu söyleyen Erdem, Türkiye’nin uygun bir e-spor altyapısına sahip olmasının önemini vurguladı. Erdem ayrıca e-spor sektörünün büyük ölçüde gençlere hitap eden bir sektör olduğunu hatırlatarak bu sektörde kripto para farkındalığı yaratmanın ne kadar önemli olduğundan bahsetti.

Bitexen Globale Açılmaya Hazırlanıyor

E-spor dünyasının global yapısından bahseden Erdem, Bitexen olarak hazırladıkları gelecek planlarından da bahsetti. Global pazara girmeye hazırlandıklarını söyleyen Erdem, Bitexen için global çapta bir altyapı geliştirdiklerini açıkladı.

Global şirket, kurum ve genel olarak yatırımcılara hizmet vermeyi hedefleyen Bitexen bu süreç içerisinde EXEN Coin için de yabancı yatırımcı arayışında olacak. Erdem bu süreç sonunda hem Bitexen’in daha büyük bir isim haline gelmesini hem de bu sayede “ülkeye daha fazla döviz girmesini” umuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment