Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

YFI Kurucusu Ser Verdi Sır Vermedi: Kullanıcıları Neler Bekliyor?

Yearn finance (YFI) kurucusu Andre Cronje dünkü Twitter paylaşımında yeni YFI güncellemesine dair bir bilgi verdi. Cronje Yearn finance ağının geleceği ile ilgili bir ipucu vermiş olsa da bu güncellemenin detaylarından kimse emin değil gibi görünüyor.

Birçok isim tarafından DeFi dünyasının dehası olarak görülen Andre Cronje dün Yearn finance (YFI) güncellemesine dair yeni bir bilgi paylaştı. Yearn finance için uygulamaya sokulacak yeni sistemin “şu ana kadarki en karmaşık sistem” olacağını söyleyen Cronje bu güncellemede kullanıcıları neyin beklediğine dair bir ipucu verdi. Cronje tarafından paylaşılan bilgilere göre yeni sistemde:

  • Synthetix,
  • Aave,
  • ChainLink ve
  • iEarn Finance gibi platformların teknolojilerinden faydalanılacak.

Cronje bu platformların tam olarak hangi özelliklerinden faydalanılacağına dair bir bilgi vermedi. Kendisi bu ynei güncellemenin hem L1 hem L2 isimli katmanlarda (layer) çalışacağını söyledi. Bu sayısı gitgide artan YFI kullanıcılarını memnun edebilir çünkü L2, işlem ücretlerinin azalmasını sağlar.

Süprizleri Sever Misiniz?

Cronje dünkü Twitter paylaşımında yalnızca bunları açıklamakla kalmadı. Kendisi bir de 5 bin 500’den fazla kişinin katıldığı bir anket düzenledi. Cronje bu ankette insanlara “Yearn v3 güncellemesi hakkında whitepaper tarzı bir şey yayınlamamı ister misiniz, yoksa bu güncellemeyle birlikte gelecek olan özellikler tamamen sürpriz mi olsun?” sorusunu sordu.

Giao Wang adlı bir girişimci bu güncellemeden önce insanları bilgilendirecek bir whitepaper’ın yayınlanması taraftarı. Wang insanların bu sayede Yearn v3 hakkında bilgi sahibi olabileceklerini ve “ortada ne gibi riskler olduğunu görebileceklerini” söyledi.

Kullanıcıları Güncelleme Sonrasında Neler Bekliyor?

Andre Cronje YFI güncellemesi ile ilgili bilgi vermişse de kendisinin belli bir ölçüye kadar ser verip sır vermedği söylenebilir. Fakat bu sosyal medya kullanıcıları işbu güncellemeye dair tahminde bulunmaktan alıkoymuyor. Yield farming dünyasının tanınan isimlerinden DeFiGod, Cronje tarafından paylaşılan bilgiler ışığında YFI güncellemesi ile ilgili şunları söyledi:

Galiba sentetik varlıklar (synthetic assets) için swap özelliği gelecek. Bu varlıkların fiyatı ChainLink oracle’ları sayesinde belirlenecek, varlıklar Aave teknolojisi ile fonlanacak ve tüm bu sistemi kurmak için Synthetix sözleşmeleri kullanılacak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment