Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex Bazı Müşterilerinin Vergi Bilgilerini Hükumet İle Paylaşacak

17 Mayıs tarihinde borsanın resmi adresinden yapılan Twitter açıklamasına göre, Kripto para borsası olan Bitfinex belirli kullanıcılara bir mektup göndererek kullanıcılardan vergi bilgilerini paylaşmalarını ve Bitfinex’in bunu hükumet ile paylaşıma açabileceğini belirtti.

Borsanın bu yeni hareketi kripto para yorumcusu Whalepool tarafından ortaya çıkartıldıktan sonra Bitfinex tarafından da onaylandı.

Whalepool isimli twitter kullanıcısı konu hakkında şu açıklamada bulundu:

”Bitfinex artık kullanıcıların vergi bilgilerini paylaşmalarını istiyor ki böylece bunları BVI’ye gönderebilir ve BVI de bunları sizin ülkenizin vergi dairesi ile paylaşabilir.  Bunu hiçbir şekilde onaylamıyoruz. Eğer siz de bu karara katılmıyorsanız Bitfinex’den paranızı çekerek barışçıl bir yolla bunu protesto edin.”

Buna karşı Bitfinex’in attığı tweet ise şu şekilde:

”Bu mesajı bütün kullanıcılara göndermedik. Mevzu bahis mesajı sadece kendisini açıklama gereği duyduğumuz kullanıcılara gönderdik. Eğer bir kullanıcı bizden bu mesajı almadıysak şu an için bize herhangi bir açıklama veya beyanda bulunmasına gerek yok.”

British Virgin Islands’a  (BVI)kayıtlı olan borsa, BVI yasaları dahilinde BVI hükumetine belli başlı bilgileri bildirmek zorunluluğu olduğunu vurguladı. Gönderilen bildiriye göre Bitfinex verilen bilgileri, ABD Yabancı Bankalar Vergi Uyum Yasası (FATCA) ve Organization for Economic Co-operation and Development Common Reporting Standard (CRS) yasası gereğince vergi yetkilileri ile ”paylaşabilir.”

Gönderilen bildiriye göre istenilen bilgileri vermek için bulunan son teslim tarihi 24 Mayıs iken müşterilerin bireysel mi yoksa kurumsal mı olduklarına ve ABD vatandaşı olup olmadıklarına dair kendini belgelendirme formunu doldurmaları gerekmekte:

”Eğer ABD bireyi veya en azından +%25 şirket hissesine sahip ABD vatandaşı bir kurucusu olan kurum iseniz, (ABD vatandaşı, ABD içerisinde ikamet eden birisi veya ABD sınırları dahilinde olan bir kurum veya kuruluş) lütfen ilgili FATCA formunu doldurunuz. Eğer değilseniz CRS formunu doldurunuz.”

Bitfinex 2012 yılında Hong Kong içerisinde kuruldu. 686 milyon dolar piyasa hacmiyle şu an için küresel ölçekteki en büyük dördüncü kripto para borsası durumunda. Borsa 77 farklı kripto para birimi işlemi yapmakta.

Geçen ay Bitfinex, New York Başsavcısı Eric T. Schneiderman tarafından kripto para borsaları için başlatılan ”Sanal Piyasa Bütünlüğü Hareketi” ve ”poliçeler ve eylemler hakkında soruşturma”  radarına girmişti. Programın bir parçası olarak borsa’ya bir mektup gönderilip işlemleri, internet kontrolleri ve kripto para kullanıcıları ile yatırımcılarını korumak için gerekli olan diğer anahtar meseleler hakkında bilgi beyan etmesi istendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment