Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bithumb, ZRX ve REP’i Listedi: İki Koinde de Ciddi Artış Var

Kore merkezli kripto para borsası Bithumb, 0x [ZRX] ve Augur [REP] isimli koinleri borsada listelerken; bu haberin etkisi ile bu iki koinde ciddi artışlar yaşandı. Bithumb resmi twitter hesabından konuyla ilgili listelenme haberi duyurulurken; böylesine büyük bir borsanın bu iki koini listelemesi, büyük yankı uyandırdı ve iki koinin fiyatında artış yaşandı.

Borsada şu aşamada aralarında EOS, TRON [TRX], Bitcoin [BTC], Ripple [XRP] ve Ethereum [ETH]’nin de bulunduğu birçok koin, Kore Won’u (KRW)’ye karşı işleme girerken; özellikle de toplam işlem hacmine göre 5. sırada yer alan EOS’un genelde en çok alınıp satıldığı borsa olması; Bithumb’ı yatırımcıların gözünde ileriye taşıyan bir etmen olarak görülüyor.

ZRX, ilk 30 sırada yer alan koinler arasında yüzde 25,5’lik artışla zirvede yer alırken, piyasadaki 29. sırasını koruyor. Yazının kaleme alındığı dakikalarda ZRX, 1.36 dolardan işlem görürken; toplam işlem hacmi ise 721 milyon dolar. Koin, yatırımcısına geçen haftadan bugüne tam yüzde 20 değer kazandırdı.

Augur (REP) ise borsada listelenen bir diğer koin. Şu aşamada 39.40 dolardan işlem gören REP koinlerinin toplam piyasa hacmi ise 433 milyon dolar. Yüzde 18’lik bir artış gösteren REP, Bithumb’ın yanı sıra Upbit, Binance, Bitrex ve Kraken gibi borsalarda da işleme açık durumda.

Haber, sosyal medyada çabucak yayılırken iki koinin yatırımcıları da olaydan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Memnun olanların yanı sıra, elbette ki olayı manipülatif bulup eleştiren kişiler de vardı.

Bu arada sizlerle geçen günlerde paylaştığımız haberde de görebileceğiniz üzere, Bithumb borsası Güney Kore yasalarına uyum çerçevesinde aralarında İran ve Irak’ın da bulunduğu 11 ülkenin vatandaşlarına faaliyet vermeyeceğini açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment