Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitMEX Yöneticisi Kara Para Davasında Suçunu Kabul Etti

BitMex eski İş Geliştirme Başkanı Greg Dwyer, açılan ceza davasında suçunu itiraf etti.

Mahkeme belgelerine göre, Greg Dwyer, Banka Gizliliği Yasasını ihlal ettiği iddia edilen ceza davasında suçunu itiraf etti. Daha öncesinde kurucu ortaklar, Arthur Hayes, Benjamin Delo ve Samuel Reed de adlarına açılmış davalarda suçunu itiraf etmiş ve hapis cezası almaktan kurtulmuşlardı.

ABD Manhattan Başsavcısı Damian Williams, sanıkların verdiği savunmalar ışığında Greg Dwyer ve üç kurucu üyenin kara para ile mücadele yasalarını kasıtlı olarak ihlal ettiklerine hükmederek cezai mahkumiyet kararı verildiğini açıkladı.

Savcılar, BitMEX’in kara para ile mücadele prosedürlerini kasıtlı olarak uygulamamakta ısrarcı oldukları için bir kara para aklama platformu olduğunu iddia etti. Sanıklardan Arthur Hayes altı aylık ev hapsi alırken Benjamin Delo ve Samuel Reed ise sırasıyla 30 ve 18 aylık denetimli serbestlik kararıyla serbest bırakıldı. Greg Dwyer ise savcılarla yapılan anlaşma sonucunda 150.000 dolar para cezası ödemeyi kabul etti.

Başsavcı William konu ile ilgili yaptığı açıklamada:

Bugünkü davadan çıkarılacak sonuç, kripto para borsalarında yönetim yetkisine sahip çalışanların, bu tür borsaların kurucuları kadar, Banka Gizliliği Yasasında yer alan yükümlülükleri kasten göz ardı edemeyeceğidir.

ifadelerini kullandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!