Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bittrex’ten 1 Ağustos Açıklaması

1 Ağustosta Bitcoin Cash (BCC) ayrılığının yaşanma durumu yaklaşırken, her gün yeni bir gelişmeyle karşılaşıyoruz. Son zamanlarda bazı borsalar olası bir ayrılık durumunda Bitcoin Cash’e destek verip vermeyecekleri konusunda resmi açıklamalar yayınlamışlardı. Sitemizde Poloniex ve Bitstamp’in resmi açıklamalarını yayınlamıştık. Yeni bir açıklamaysa yine en bilinen borsalardan olan Bittrex’ten geldi. Poloniex ve Bitstamp’in aksine Bittrex, Bitcoin Cash’i destekleyeceğini duyurdu. 

Bitcoin Cash’in Bitcoin ağından 1 Ağustosta saat 15:20’de ayrılması bekleniyor. Daha önce belirttiğimiz gibi BCC’nin Bitcoin’den farklı olarak SIGHASH_FORKID gibi kodları, 8MB’lik blok kapasitesi vb. bulunuyor.

Bitcoin Cash’in ayrılma zamanından, 1 Ağustos saat 15:20’den, tam 24 saat öncesinden itibaren Bittrex’teki para yatırma ve para çekme işlemleri kapatılacak. Sistem, hash gücü zincirinin çoğunluğu sağlanıncaya dek kapalı kalacak. Para yatırma/çekme işlemleri kapalı olsa da, bu sırada ticarete devam edilebilecek. 

Yine sitede yapılan resmi habere göre, 1 Ağustos süreci sırasında hesabınızdaki Bitcoin miktarına bire bir olacak şekilde Bitcoin Cash’iniz de verilecek. Hesabınızda 1 Bitcoin (BTC) varsa ekstra olarak 1 Bitcoin Cash (BCC) de eklenecek. Pek çok kişinin endişelendiği durum da aslında buydu. Bazı borsalar kullanıcılara hesaplarındaki Bitcoin kadar Bitcoin Cash sağlamayacağı için, Bittrex’in böyle bir karar vermesi elbet kullanıcıları mutlu etmiştir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment