Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’ten 1 Ağustos Açıklaması

Geçtiğimiz günlerden beri borsalar 1 Ağustosta yaşanma ihtimali olan Bitcoin Cash Hard Forku ile ilgili açıklamalar yapmaya başladı. Bunların arasında Poloniex, Bittrex, Bitstamp gibi borsalar bulunuyordu. Bunların arasına şimdi de Coinbase eklendi.

Açıklamasında ilk önceliğinin kullanıcıların güvenliği olduğunu belirten site, kullanıcıların normal (Dolar, Euro, TL) ve dijital (BTC, ETH, LTC) paralarının güvende olduğunu söyledi.

1 Ağustosta yaşanma ihtimali olan Bitcoin Cash ile birlikte bildiğiniz üzere Bitcoin ağı ikiye ayrılabilir. Yani 1 Ağustos’tan sonra Bitcoin blockchainin iki farklı versiyonu ve iki farklı para birimi oluşabilir. 

Coinbase’in 1 Ağustos kararı:

“Eğer Bitcoin (BTC) ve Bitcoin Cash (BCC) olarak bir ikiye ayrılma durumu gerçekleşirse, hesabında Bitcoin bulunan Coinbase kullanıcıları yalnızca Bitcoin’e erişim sağlayabilecek. Kullanıcılar hesaplarından BCC çekemeyecekler ve BCC’ye erişimleri olmayacak.

Eğer Coinbase’te Bitcoin’iniz bulunuyor ve 1 Ağustos’tan sonra hesabınızda Bitcoin Cash de görmek istiyorsanız; BTC’lerinizi en geç 31 Temmuzda Coinbase’ten çekmelisiniz. Eğer Bitcoin Cash istemiyorsanız, ekstra bir şey yapmanıza gerek olmayacak.

Site yine resmi açıklamasında, 1 Ağustos sürecinde Bitcoin ağında herhangi bir sorun meydana gelmesi ihtimaline karşın Bitcoin alım/satımını ve para yatırma/çekme işlemlerini bir süreliğine durduracağını açıkladı. Yani Coinbase üzerinde tuttuğunuz BTC’leriniz güvende olacak ancak bir süreliğine BTC’lere erişiminiz olmayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment