Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain’in Adıyla Reklam Yapan Şirkete FBI Darbesi

ABD‘deki Federal Soruşturma Bürosu (FBI), bundan birkaç ay önce Blockchain’in adını kullanarak reklam yapmaya başlayan Long Island Iced Tea adlı şirket hakkında arama izni çıkarıldı. FBI yetkilileri şirketin Blockchain ismini sadece pump&dump yapmak için kullandığını düşünüyorlar.

Kripto para piyasası 2017 yılının sonlarına doğru oldukça iyi bir ivme kazanmıştı ve bu süreç içerisinde pek çok kripto paranın değeri ciddi oranlarda artış gösteriyordu. Bitcoin bu süreç içerisinde 20 bin dolara kadar yükselmiş, piyasadaki yatırımcı sayısı rekor seviyelere çıkmıştı.

Kripto para ve Blockchain sektörlerinin yükselişe geçtiği bu dönemlerde bu teknolojilerin isminden faydalanmak isteyen bazı şirketler vardı. Federal Soruşturma Bürosu tarafından yapılan araştırmalara göre Long Island Iced Tea adlı şirket bunlardan biriydi.

FBI tarafından yapılan araştırmalara göre şirket herhangi bir somut çalışma olmadan Blockchain’in adını kullanmaya başladı ve şirketin hisseleri bu sayede değer kazandı. FBI, şirket yönetiminin bu süreç içerisinde kayda değer oranda kâr elde ettiğini düşünüyor.

Bu süreç içerisinde Blockchain’in ismini kullanarak para kazanan tek şirket Long Island Iced Tea değildi. O süreç içerisinde en kârlı çıkan şirketlerden biri Farmingdale olmuştu. New York’taki bu şirket Blockchain sektörüne geçiş yaptığını açıklamış ve bunun ardından hisselerinin değerini yüzde 300 oranında artırmıştı.

Federal Soruşturma Bürosu an itibarıyla Long Island Iced Tea yöneticilerinden bazılarını aramaya ve şirketin geçmişteki faaliyetleriyle ilgili araştırma yapmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment