Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Analisti: Bitcoin’e İlgi Yeniden Artıyor!

Bloomberg kıdemli ETF analisti Eric Balchunas, Bitcoin (BTC) hakkında güncel açıklamalarda bulundu.

Eric Balchunas 4 Haziran tarihli X paylaşımında, Bitcoin’e eğildi. Spot Bitcoin ETF’lerine son 15 gündür net giriş görüldüğünü dile getiren analist, bu alandaki kalıcı gücün devam ettiğini vurguladı.

Fidelity’nin FBTC’si toplamda 379 milyon dolarlık girişe tanıklık ederek liderlik koltuğunu bırakmadı.

Spot Bitcoin ETF’lerine bugüne kadarki kümülatif toplam net giriş 14,85 milyar dolar oldu. 4 Haziran günü yaşanan 886,75 milyon dolarlık para girişi, spot ETF tarihlerinin en büyük ikinci girişi olarak kayıtlara geçti:

Bitcoin ETF’leri 15 günlük bir giriş serisiyle geçtiğimiz ay 2,4 milyar dolar kazandı. Kümülatif net  giriş +14 milyar dolar. Birkaç kötü satışın ardından yenilenen ilgiyle toparlanma yeteneği, sıcak sos türü stratejiler için nadirdir. Kalıcı gücü gösterir.

Bitcoin’de rekor gelecek mi?

Balchunas’un imalarından biri de spot ETF girişlerinde yeni bir rekorun kısa süre sonra görülebileceği yönünde oldu. ETF girişlerinin rekora çıkmasına paralel olarak fiyatın da yeni zirvelere doğru çıkabileceği düşünülüyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %4 yükseliş sergileyen Bitcoin, yazım esnasında 71.00 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!