Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Analistine Göre Bu Dava Bitcoin İçin Dönüm Noktası Olacak!

Bloomberg kıdemli analisti Mike McGlone, Grayscale ile SEC arasında devam eden spot ETF davasının Bitcoin (BTC) için dönüm noktası olabileceğini söyledi.

Mike McGlone 9 Mart tarihinde resmi Twitter adresi üzerinden yaptığı paylaşımda, Grayscale ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasında devam eden “Grayscale Bitcoin Trust” (GBTC) fonunun spot ETF’e dönüştürülmesine yönelik davanın Bitcoin için bir dönüm noktası olabileceğini dile getirdi.

McGlone, 2017 yılında %100 olan GBTC priminin, 2022 yılında %50 düşüş yaşamasının ardından düşüşün durmuş olabileceğini söylerken bu durumun fonun spot Bitcoin ETF’ine dönüşme konusunda olumlu olabileceğini belirtti.

Öte yandan McGlone, GBTC’nin ABD Merkez Bankası (FED) tarafından gelen sıkılaştırmalara daha duyarlı olabileceğinden Bitcoin’e bir avantaj sağlayabileceğini düşündüğünü söyledi.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde SEC ve Grayscale davasının hakimlerinin, komisyonun ret kararını ciddi şekilde sorguladıkları belirtilmişti.

Bu durumun ardından fikrini değiştirdiğini dile getiren McGlone, Grayscale’in sunduğu itiraz özetinin kabul olacağına inandığını belirtti.

Grayscale, GBTC’nin spot Bitcoin ETF’i olarak dönüştürülmesi talebinin SEC tarafından reddedilmesi üzerine açılan davada, bir itiraz özeti sunmuştu. Grayscale, SEC’nin sunduğu argümanlara karşı çıkarak “sunulan gerekçenin gelişigüzel olduğunu” ve GBTC’nin ABD Borsa Kanunu‘na uygun olduğunu belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!