Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Ülkede Bitcoin Yanlısı Aday Başbakan Oldu: Airdrop Sözünü Tutacak Mı?

Tayland’da seçim vaadi olarak 300 dolarlık airdrop sözü veren Bitcoin (BTC) yanlısı Srettha Thavisin, Başbakan olarak seçildi.

Pheu Thai (Taylandlılar İçin) Partisi adayı 61 yaşındaki emlak zengini Srettha Thavisin, parlamento oylarından 482’sini alarak ülkenin yeni başbakanı olmaya hak kazandı. Thavisin’in yeni görevi ile birlikte Tayland halkına verdiği 300 dolarlık airdrop sözü akıllara geldi.

Thavisin geçtiğimiz nisan ayında, son 8 yıldır Tayland ekonomisinin olumsuz yönde etkilenmesi nedeniyle halkın zor duruma düştüğünü bu nedenle hükümet olarak halka yardımcı olmaları gerektiğini söylemiş ve seçilirse her vatandaşa 300 dolar değerinde kripto para airdrop’u yapacağını taahhüt etmişti.

Ağustos ayının ortasında bir parti sözcüsü yerel bir kaynağa verdiği demeçte, bu airdrop’tan 16 yaş üstü her vatandaşın yararlanabileceğini ve verilen parayı yalnızca evinin dört kilometre yakınında harcayabileceğini söyledi.

Airdrop’un bir tür ulusal token ile yapılacağı belirtildi. Proje, tahmini 14,3 milyar dolarlık maliyeti nedeniyle eleştiri yağmuruna tutuldu. Yardımın dijital bankacılık yollarıyla yapılabileceği savunuldu.

Merkeziyetsiz türev araçlar platformu FWX.finance kurucu ortağı Udomsak Rakwongwan Coindesk’e verdiği bir demeçte, blockhain’in Tayland’da benimsendiğini görmek istese de böylesine bir kampanya için blockchain’in abartıya kaçtığını dile getirdi. Rakwongwan, Tayland halkının çoğunluğunun mevcut durumda hükümet girişimleri için özel tasarlanmış bir dijital bankacılık cüzdanı Paotang’ı kullandığını ve bu yolun daha basit olabileceğini ifade etti.

Geçmiş kariyeri kripto ile kesişiyor

Siyasi kariyeri öncesinde bir emlak zengini olduğu bilinen Thavisin, geçmiş kariyerinde Tayland’ın en büyük emlak şirketlerinden biri olan Sansiri’nin CEO’suydu. Sansiri 2021 yılında ülkede faaliyet gösteren Krungthai Bank ile birlikte XSring’in %15 hissesini satın almıştı. XSpring’in ülkede faaliyet gösteren bir kripto para aracı kurumuna ve lisanslı bir halka arz platformuna sahip olduğu biliniyor.

Satın alımdan bir yıl sonra Sansiri, XSpring’te yatırımcılarına pasif getiri sağlayan SiriHub Token isimli bir kripto parayı piyasaya sürmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!