Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bybit CEO’su Açıklık Getirdi: Müşteri Varlıkları Genesis İflasından Etkilendi Mi?

Kripto para borsası Bybit’in CEO’su Ben Zhou yakın zamanda iflas başvurusunda bulunan kripto kredi şirketi Genesis’ten etkilendikleri yönündekileri iddialara açıklık getirdi.

Ben Zhou 20 Ocak tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, bugün iflas başvurunda bulunan Genesis’in en büyük alacaklıları arasında Bybit’e bağlı yatırım şirketi Mirana’nın yer alması üzerine ortaya atılan söz konusu paranın borsa müşterilerine ait varlıklar olduğu yönündeki iddialara açıklık getirdi.

Zhou, Mirana’nın Genesis’ten alacağı 151 milyon doların Bybit müşterilerine ait varlıklar olduğu yönündeki spekülasyonları reddederek söz konusu alacağın müşteriler ile bir bağlantısı bulunmadığının altını çizdi.

Zhou yaptığı açıklamada, Mirana’nın yalnızca Bybit’in yatırım kolu olduğunu ve borsanın kendi varlıklarını yönettiğini bildirdi. Bybit’te bulunan “earn ürününün” Mirana varlıklarını içermediğinin altını çizen CEO, bildirilen 151 milyon doların halihazırda tasfiye edilen 120 milyon dolarlık teminatlandırılmış bir pozisyon olduğunu da vurguladı.

Kullanıcıların bir kısmı CEO’nun hızlı ve açık bilgilendirme yaptığı için teşekkür ederken azımsanmayacak bir kullanıcı kitlesi ise yapılan açıklamanın yeterli olmadığını öne sürdü ve daha fazla bilgi talebinde bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!