Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano’dan (ADA) 7 Milyondan Fazla Kişiye Ulaşacak Ödeme Sistemi: ADA Pay

Cardano (ADA) geçtiğimiz günlerde 7 milyondan fazla işletmeden oluşan bir kullanıcı veri tabanına sahip açık kaynaklı ERP ve CRM yazılımı olan Odoo (On-Demand Open Object) yeni bir ADA Pay eklentisini sistemlerine entegre ettiklerini duyurdu.

Cardano ağı üzerinde aktif hale gelen ADA Pay eklentisi, Odoo paketini kullanan tüm işletmelerin ADA ile ödeme kabul etmesine izin verecek . Bu eklenti, merkeziyetsiz ödemeler için optimize edilmiş kurumsal düzeyde bir blockchain platformu olan COTI ile ortaklaşa geliştirildi.

ADA Pay bir işletmenin platformuna entegre edildiğinde, işletmenin müşterilerden anında ADA ile ödeme kabul etmesine olanak tanıyan yazılım tabanlı bir ağ geçididir. Cardano ve Catalyst, Cardano ekosistemi üzerinde yenilikçi gelişmeleri teşvik etmenin bir yolu olarak Project Catalyst girişimini başlattı. Proje için 1 milyar dolarlık bir fon ayrıldığı belirtildi.

Projenin bir parçası olarak geçtiğimiz mart ayında COTI, konuyla ilgili geliştirme ekiplerini ADA Pay’i e-ticaret platformlarına entegre edebilecek eklentiler geliştirmelerini teşvik eden bir inovasyon yarışması çağrısında bulundu. 16 başvuru arasından 5 takım seçildi ve finanse edildi.

ADA ekosistemini ödeme için erişilebilir kılmak adına daha önce de adımlar atılmıştı. Mayıs ayında Carl Henry Global ekibi, WordPress, Joomla ve WooCommerce dahil olmak üzere 8 farklı e-ticaret platformuna entegre edilmiş bir ADA Pay eklentisini başarıyla geliştirdi.

Bu entegrasyon girişimi, Cardano’nun genişlemeye yönelik attığı adımlardan biridir. Ayrıca, ADA ekosistemi ayı piyasası koşullarına rağmen hızla büyümeye devam ediyor.

Ek olarak, bu ay ana blockchain üzerinde piyasaya sürülmesi beklenen Cardano’nun Vasil hard fork‘u kısa bir süre önce test ağından başarıyla geçti. Hard fork, Cardano blok zincirinin performansını ve genel ölçeklenebilirliğini iyileştirmeyi amaçlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!