Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale’in Spot Bitcoin (BTC) ETF İçin Açtığı Dava Bir ila İki Yıla Kadar Sürebilir

Dijital varlık yöneticisi Grayscale’in Baş Hukuk Danışmanı Craig Salm’a göre şirketin Grayscale Bitcoin Trust’ın (GBTC) spot Bitcoin borsa yatırım fonuna (ETF) dönüştürülmesi ile ilgili ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) açtığı dava bir ila iki yıla kadar sürebilir.

Craig Salm, 11 Temmuz tarihinde şirketin GBTC’nin spot Bitcoin ETF’e dönüştürülmesi hakkında SEC‘ye karşı açtığı davanın temel argümanlarını açıkladı ve yatırımcılar tarafından sıkça sorulan soruları yanıtladı.

Salm‘a göre SEC, spot Bitcoin ETF’leri reddederek Bitcoin ETF’leri için vadeli işlemler ve spot ticareti birbirinden ayırıyor ve ikisi arasında bir ayrım yapıyor. Ancak Grayscale, hem vadeli işlemler hem de spot Bitcoin ETF fiyatları aynı spot Bitcoin piyasalarına dayandığından farklılıkların Bitcoin ETF onaylarıyla hiçbir ilişkisi olmadığını savunuyor.

Grayscale hukuk ekibi bu nedenle Bitcoin vadeli ETF’lerinin onaylanması sırasında spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanmamasının “haksız ayrımcılık” olarak değerlendirilebileceğine inanıyor. Salm, bunun “İdari Usul Yasası” ve “1934 Menkul Kıymetler Borsası Yasası” da dahil olmak üzere çeşitli yasaları ihlal ettiğini iddia ediyor.

Dava sürecinin bir ila iki yıla kadar sürebileceğini düşünen Salm, Grayscale‘in bu uzun sürece rağmen argümanlarına güvendiğini ve mahkemenin kendi lehinde karar vereceğine inandığını söyledi.

Zamanlamadan emin olamayız ancak brifingler, sözlü tartışmalar ve nihai bir mahkeme kararı dahil olmak üzere federal davanın ne kadar sürdüğüne bağlı olarak genellikle on iki aydan iki yıla kadar sürebilir, ancak daha kısa veya daha uzun olabilir. Ne kadar uzun sürerse sürsün, argümanlarımızın gücünün mahkemede lehimize bir kararla sonuçlanması gerektiğine inanıyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!