Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çek Firması Blockchain Üzerine ‘Odaklanan’ İsrailli Startup Şirketlerine 100 Milyon Dolarlık Girişim Fonu Sağlayacak

İsrailli haber bülteni Jerusalem Post‘un 9 Temmuz tarihindeki haberine göre, yatırım bankacılığı firması Benson Oak, Blockchain üzerine ‘odaklanan’ İsrailli startup şirketlerine ”yaklaşık 100 milyon dolar civarında” fon pompalayacak.

Çek merkezli bankacılık devinin yan kuruluşu Benson Oak Ventures, özellikle İsrail piyasasına odaklanacak.

Şimdiye kadar çoktan 25 milyon dolar vermiş olan firmanın 75 milyon dolar daha vermesi bekleniyor. Firma bunun sebebini, hem İsrail’in sahip olduğu düzenleme ve yetki ortamından, hem de yerel iş projelerine olan güveninden kaynaklandığını açıkladı.

Benson Oak yönetici ortağı Robert Cohen, Jerusalem Post’a verdiği demeçte şunları ifade etti:

”Ben İsrail’e altı yıl önce taşındım ve şirket kurma konusundaki tutkum ile beraber, İsrail içerisindeki ve dünya çapındaki en iyi girişimcilere finansal ve işlemsel sermaye sağlamak için Benson Oak Ventures’u kurdum.”

Benson 2003 yılından beri 5 milyarın üzerinde fon sağladı ve yaptığı ilk fonlamalar arasında internet güvenlik şirketi AVG‘ye yaptığı fon da bulunmakta.

Blockchain teknolojisi İsrail içerisinde hiç olmadığı kadar popüler olmaya da devam ediyor. Ülke Mart ayında kripto para firmalarını borsa endekslerinden çıkarma kararı almıştı. Ülke buna ek olarak Mayıs ayında iki büyük İsrail bankasının kripto para bağlantılı işlemleri engellemeye çalışması üzerine buna izin vermemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment