Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Oasis Labs Startup Platformu, Özel Token Ön Satışından 45 Milyon Dolar Topladı

Bulut bilişim startup platformu Oasis Labs, Amazon Web Services‘e rakip olmak için üreteceği blockchain platformunun özel token ön satışından 45 milyon dolar toplamayı başardı.

Yapılan bir basın açıklamasına göre satış, Andreessen Horowitz‘in yeni ”a16z‘ kripto fonu öncülüğünden gerçekleştirildi ve buna Accel, Binance, Pantera, Polychain, Metastable, Foundation Capital, Electric Capital, DCVC ve Coinbase kurucu ortağı Fred Ehrsam gibi önemli firmalar ve isimler eşlik etti. Ancak bütün bu önemli firmalara rağmen bu startup platformunu önemli kılan şey, Oasis CEO’su Dawn Song‘un açıklamasına göre,  bunun a16z’nin ilk yatırımı olması.

Song’un söylediklerine göre startup artık temel özelliklerini geliştirmeye odaklanacak ki bunlar şirketin özel test ağında denenip ”çok yakında” halka açık hale getirilecek.

Bütün bu önemli yatırımcıların ilgisini çeken startup şirketinin blockchain ağının kendisi olabilir. Song’a göre, blockchain’in mimarisi yapılan işlemlerin ”çok daha düşük seviyede kopyalama ile aynı oranda bütünlük ve güvenliği garanti ederek” gerçekleştirilmesini sağlıyor.

Song ek olarak şunları ifade etti:

”Yaptığımız deneylerde performans seviyesinin Ethereum‘dan çok daha büyük olduğunu gördük. Bu mimari makine öğrenimi ve yapay zeka gibi çok daha bilişimsel yoğunluktaki görevlerin yapılabilmesini de sağlıyor ki bunlar bugünün blockchain teknolojileri ile mümkün değil.”

”Güvenlik ve gizlilik de ağın her bir katmanına kurulmuş durumda.”

Sonuç olarak bu blockchain platformu ”yukarıdan aşağıya” bir şekilde kurulmuş ve yapılan işlemlerdeki hassas verilerin düğümler tarafından görülmesine gerek kalmadan ve akıllı kontratların da özel bilgileri dışarıya sızdırmasına mahal vermeden yapılabilmesini sağlıyor.

Song’un açıklamalarına göre ağda kurulan uygulamalar mevcut platformlarda geliştirilme aşamasındaki uygulamalardan da farklı olacak.

”Örneğin, bizim makine öğrenim çerçevemiz akıllı kontrat geliştiricilerinin direkt olarak akıllı kontrat içerisinde alıştırma ve çıkarım yapmalarına olanak sağlayacak ve bunu yaparken verinin gizliliğini de korumuş olacak.”

”Platformumuz buna ek olarak Ethereum ile geriye dönük bir şekilde uyumlu ki bu, kullandığı mevcut araçlardan memnun olan geliştiriciler için bütün işlemleri kolay hale getirmeyi de garanti altına alıyor.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment