Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Chainlink, Ekim Ayına Damga Vurdu: Yükseliş Sürecek mi?

DeFi sektörüne damga vuran kripto para projesi Chainlink, 20 dolara kadar yükseldikten sonra çok sert bir çöküş yaşamıştı. LINK fiyatı 20 dolardan 10 dolar altına kadar geriledikten sonra Ekim ayı ortalarından sonlarına doğru yeniden yükselişe geçti ve Ekim ayına damga vuran 2 DeFi projesinden birisi oldu.

CryptoRank Platform tarafından sunulan verilere bakıldığında önde gelen DeFi projeleri arasında sadece Chainlink ve Ren’in yükseliş yaşadığı görülüyor. LINK Ekim ayı boyunca %13,7’lik yükseliş elde ederken, REN bunun hemen arkasında %12,2’lik yükselişe imza attı.

LINK, Kasım Ayına Çok Kötü Başladı 

LINK bu başarılı performansa rağmen Kasım ayının ilk günlerinde ise ciddi bir kayıp yaşadı. LINK, son 24 saat içerisinde %6,70 düşüş yaşayarak geçtiğimiz haftalardaki yükselişine gölge düşürdü. Aslında bu yükselişte etkili olan faktörlerden birisi kesinlikle Ekim ayında imzalanan ortaklıklar oldu.

Yakın zamanda Polkadot ağı tabanlı merkeziyetsiz kripto para borsası Zenlink ile ortaklık imzalayan Chainlink, borsaya oracle hizmeti sağlamaya başladı. Chainlink’in Kasım ayındaki bu ilk ortaklığından önce Ekim ayında 36 adet yeni ortaklığa imza attığı da biliniyor.  Chainlink Ekim ayında adını Tesla araçlarına uzaktan erişim sağlayacağı yeni bir ortaklıkla da duyurmuştu.

Chainlink’in oracle hizmeti verdiği her yeni ortağı, aslında LINK fiyatı için olumlu bir ivme yaratıyor. Ekim ayının en verimli aylardan birisi olması ve devamında LINK fiyatında %13,7 artış elde etmesi de bunun kanıtlarından birisi. Eğer Kasım ayında da ortaklıklar devam eder ve BTC, altcoin’lere izin verirse LINK fiyatının yükselişi bir süre daha devam edebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!