Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Charlie Lee: Bithumb Hacklenmesi Bitcoin’in Temellerini Sarsmaz

20 Haziran tarihinde CNBC ile yapılan bir röportajda, Litecoin kurucusu Charlie Lee önde gelen borsalardan olan Bithumb‘ın hacklenmesi olayını ”Bitcoin’in temellerini ciddi anlamda değiştirmez” olarak tanımladı.

Lee’ye göre fiyat düşüşü piyasaların hacklenmeye karşı tipik bir tepkisi, ve insanlar korktuğu için ”bu her zaman oluyor.” Lee bir kripto borsasının hacklenmesinin nasıl bir banka soygunu altının fiyatını etkilemiyorsa bunun da ciddi anlamda Bitcoin’in temellerini sarsamayacağını ve etkileyemeyeceğini  ifade etti:

”Eğer borsa koinlerini iyi koruyamayıp hackleniyorsa, bu onların korumakta olduğu koinlerin temelini sarsmaz.”

Bithumb hacklenmesini göz önünde bulunduran Lee, şu an kripto para borsalarının müşterilerinin varlıklarını daha iyi korumanın yollarını aramakta ve öğrenmekte olduklarını belirtti. Lee’ye göre süreç gelişiyor ancak hala ”kırk fırın ekmek yemeleri” gerekmekte.

Lee bunlara ek olarak ”kişisel mali durum konusunda Bitcoin ile beraber bir paradigma kayması” olduğunu vurgulayıp bunun artık insanların ”geleneksel mali durum korumasından çok daha iyi bir şekilde” kendi koinlerini korumaya alışmış oldukları anlamına geldiğini bildirdi.

Lee geçtiğimiz yıl içerisinde BTC bünyesinde %60-70’lik düşüş yaşanmış olsa bile Bitcoin’in hala ”çok iyi gittiğini” ifade edip, Bitcoin ağının geçtiğimiz bir kaç yıl boyunca çok daha güçlü bir hal aldığını belirtti. Lee Bitcoin’in şimdiki fiyatının ”gerçek Bitcoin gelişiminden bağımsız” olduğunu ve fiyatların yakında yükseliş yapıp ”hak ettiği değere geleceğini” düşündüğünü ifade etti.

Röportaj sırasında Charlie piyasalara şu an için ayıların hakim olduğunu ancak bunun sadece bir gün mü yoksa üç dört yıl mı süreceğini tahmin etmenin zor olduğunu ifade etti:

”Ben yaklaşık 7 veya 8 yıldır bu sektördeyim ve bu zaman içerisinde son 3-4 yıl boyunca süren ayı piyasası da gördüm. Bu sebeple şimdiki ayı piyasası üç dört yıl boyunca sürecek bir tane de olabilir, veya tam tersine yarın düzelmiş de olabilir.”

19 Haziran tarihinde Güney Kore‘nin önde gelen borsası Bithumb hacklenmişti ve 30 milyon dolarlık kripto para kaybına yol açmıştı. Borsa bütün para yatırmaları ve ödemeleri geçici olarak dondurmuştu. CoinMarketCap verilerine göre Bithumb’ın 24 saatlik ticari hacmi 19 Haziran tarihindeki 374 milyon dolardan, basın saatine göre 215 milyon dolar seviyelerine kadar düşmüş ki bu Bithumb’ı ticari hacme göre en büyük 6. borsa sıralamasından 7. borsa sıralamasına indirmeye yetiyor da artıyor bile. Eğer Bithumb 4 milyon dolarlık daha düşüş yaşarsa 8. sıraya bile gerileyebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment