Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Bankasının Kripto Para Uygulaması Açığa Çıktı

Çin İnşaat Bankası kendi mobil uygulaması içerisinde kripto para cüzdan arayüzünü test etmeye başladı. Dijital yuan projesi için özel bir arayüz geliştiren banka; bunu kullanıcıların deneyimine sunduktan kısa bir süre sonra uygulamadan kaldırma kararı aldı.

Çin’in en büyük dört devlet bankasından biri olan Çin İnşaat Bankası milli kripto para projesi için yeni bir arayüz geliştirdi. CoinDesk’in edindiği bilgilere göre banka bu arayüzü kısa süreliğine mobil uygulamasına eklemeye karar verdi. Fakat kripto para özelliğinin kısa süre içerisinde çok fazla kişi tarafından ilgi görmesi, bankanın bu özelliği uygulamadan kaldırmasıyla sonuçlandı.

Doğru Düzgün Deneyimlenemedi

Çin İnşaat Bankası’nın mobil uygulamasını kullanan banka müşterileri, bankanın milli kripto para projesi için geliştirdiği arayüzü kısa süreliğine deneyimleme fırsatı buldular. Kullanıcılar uygulama içerisinde “dijital para” terimini aratarak dijital yuan için geliştirilmiş cüzdana göz atabildiler.

Banka bu özelliği uygulamaya tam olarak ne zaman ekledi bilinmiyor. Fakat CoinDesk tarafından aktarılan bilgilere göre bu özelliğin hazır olduğu haberi cumartesi günü kulaktan kulağa yayılmaya başladı. Dijital para uygulamasını test etmeye çalışan insanların sayısı hızla arttı ve bazı kullanıcılar, küçük çaplı da olsa birkaç işlem yapmayı başardılar.

Çin İnşaat Bankası işbu kripto para cüzdan özelliğini, bu yoğun talebin ardından uygulamadan çıkarmak zorunda kaldı. Bunun sebebinin özelliğin henüz tam anlamıyla hazır olmaması olabileceği düşünülüyor.

İşte O Uygulamadan İlk Görüntüler

Çin İnşaat Bankası bu özelliği şimdilik kaldırmış olsa da elimizde bu cüzdanın nasıl kullanılacağına dair bazı bilgiler var. Bu cüzdana erişmeyi başaran bazı kullanıcılar bunun ekran görüntüsünü aldılar ve cüzdanın nasıl gözüktüğüne dair bir fikir elde etmemizi sağladılar.

Görünüşe göre Çin İnşaat Bankası her bir banka müşterisine eşsiz bir cüzdan ID’si vermiş. Kullanıcılar bu ID sayesinde dijital cüzdanlarını kullanarak doğrudan banka hesaplarına para transferi yapabiliyorlar. Kullanıcılar ayrıca bu eşsiz ID’leri birbirlerine para göndermek için de kullanabiliyorlar. Dijital yuan cüzdanının bu yönden kripto paraları anımsattığı söylenebilir.

Bu noktada; Çin İnşaat Bankası’nın bu uygulamayı kendi başına geliştirdiğini belirtmek iyi olacaktır. Çin’deki devlet bankaları dijital yuan için kendi arayüzlerini geliştirip bunu kendi mobil uygulamalarının içine entegre ediyorlar. Dolayısıyla bu cüzdanın görünümü bankadan bankaya değişiklik gösterecektir.

çin-kripto-para-uygulamasi-

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment