Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Bir İlke Daha İmza Atarak Blockchaini Kamu İhalelerinde Kullanmaya Başladı

Çin’in Kunming kentindeki yetkililer kamu ihalelerini daha hızlı bir şekilde yürütebilmek için blockchain teknolojisini kullanmaya başladılar.

Kunming kentindeki yerel yöneticiler Tencent ile bir işbirliği yaparak Kun­y­il­ian adlı yeni bir blockchain platformu geliştirdiler. Çin’de daha önce kamu ihalelerine yönelik özel bir blockchain platformu geliştirilmediği için bu projeyle bir ilke imza atılmış oldu.

Kolaylık Sağlayacak

Geçtiğimiz aylarda blockchain çalışmalarını hızlandıran ve bu sırada kendi dijital parasını da geliştirmeye devam eden Çin, bu alanda attığı adımlara bir yenisini ekledi. Cointelegraph’ın aktardığı bilgilere göre Kunyilian adlı bu yeni platform kamu ihalelerini daha etkili ve hızlı bir şekilde yürütebilmek için kullanılacak.

Bu blockchain platformuyla birlikte kamu ihalelerine hangi kuruluşların katıldığı, katılımcı konusunda herhangi bir sorun olup olmadığı kolaylıkla kontrol edilebilecek. Bu arada ihalelere ilişkin verilerin de eskisine kıyasla çok daha hızlı ve güvenli bir şekilde paylaşılması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment