Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin E-Ticaret Devi Blockchain Üzerinden Varlığa Dayalı Bir Menkul Kıymet Çıkartıyor

Çin e-ticaret devi JD.com‘ın alt kuruluşu olan JD Finance, geçtiğimiz Çarşamba günü yaptığı açıklamada, bir Blockchain üzerinden varlık destekli menkul kıymetler (ABSs) çıkarmayı planladığını duyurdu.

Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu’na bağlı bir haber ajansı olan Securities Times‘ın raporuna göre, JD Finance, bir güvence olarak hareket edecek olan Xingye Bank‘ın yanı sıra bir aracı kurum olan ve çıkartılan menkul kıymetleri yönetecek olan Huatai Securities ile ortaklaşa bir araştırma başlattı.

JD Finance, her bir kişiyi bir düğüm olarak gören ve işlemleri şeffaf bir şekilde kaydeden konsorsiyum Blockchain’i kullanarak menkul kıymetleri çıkarmayı amaçlıyor. Bu deney ile Blockchain’in ihraççı, sigortacı ve alıcılar gibi varlık menkul kıymetleştirme sürecine dahil olan çeşitli tarafların taleplerini karşılayıp karşılayamayacağını tespit etmeye çalışılacak.

JD finance, geleneksel, Blockchain’e dahil olmayan ABS ürününü ilk olarak  2015 yılında çıkarmıştı. Aynı zamanda diğer şirketlerin ihraç yoluyla sermaye artırmasına yardımcı olan bir çevrimiçi hizmeti de hayata geçirmişlerdi. Bu tipik olarak bir kredi veya kredi kartı borçları portföyü şeklinde ortaya çıkmakta ve sonrasında ikincil piyasada ticareti yapılabilmekte.

Yerel bir haber kaynağına göre, şirket Ağustos 2017‘de bir Blockchain platformu kullanarak bir otomobil kredisi yayınlamıştı. Bu işlem şirketin mali hizmetlerine dağıtılmış defter teknolojisinin dahil olmasına dair ilk denemesi olarak kayıtlara geçmiş oldu.

JD.com ayrıca, Nisan ayında, Huawei, Oracle, IBM ve Microsoft gibi diğer teknoloji devleri ile ortaklaşa olarak, bu yıl içerisinde tescilli bir blockchain hizmet platformu (BaaS) başlatacağını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment