Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Olaylara Sessiz Kalmadı: Binance Davası Hakkında Devlet Televizyonunda Yayın!

Çin ulusal televizyon kanalı China Central Television (CCTV), SEC’nin Binance’e açtığı davaya haber bülteninde yer verdi.

Çinli dev televizyon kanalı CCTV 5 Haziran tarihinde yayınladığı haber bülteninde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’e açılan davaya yer verdi.

Haberde, Binance’in ABD menkul kıymet yasalarını ihlal ettiği iddialarıyla davaya konu olduğuna değinilirken Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) ve Binance ABD iştiraki Binance.US’in de dava sanıkları arasında yer aldığı belirtildi.

Yayında, mart ayında ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) tarafından Binance’e açılan davaya da yer verilirken haber sonunda Bitcoin ve Binance’in yerel kripto para birimi BNB’nin değer kaybettiğine değinildi.

CEO CZ, sosyal medya hesabı üzerinden yayının ekran görüntüsünü yayınladı ve Çince “Yine CCTV’de” paylaşımında bulundu.

Kripto karşıtı politikaları ile tanınan Çin’in ulusal kanalda kripto haberi yayınlaması yatırımcıların dikkatini çekti. CCTV’nin geçmişte nadir olsa da başka kripto para haberlerine de yer verdiği hatırlatıldı.

CCTV geçtiğimiz haftalarda Bitcoin hakkında video yayınlamış, Binance CEO’su CZ’nin “boğa sinyali” olarak belirtmesinden kısa bir süre sonra kaldırmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!