Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin ve Singapur Arasında Blockchain ile Emtia Ticareti Gerçekleşti

Haber ajansı Reuters’ın haberine göre, Çin’in devlete ait 4 büyük yağ şirketlerinden biri olan Sinochem Corporation iştiraki tamamıyla blockchain teknolojisi kullanarak Çin’den Singapur’a benzin sevkiyatı gerçekleştirdi.

Sinochem Enerji Teknolojileri, Çin’in Quanzhou şehrinden Singapur’a yaptığı sevkiyat için “ Blockchain uygulamaları emtia alım satım işlemlerinde ilk kez tüm temel katılımcılara uygulandı” açıklamasını yaptı.

Şirket geçtiğimiz yılın Aralık ayında, “Blockchain ile ilk ham petrol ithalat işlemini” gerçekleştirmişti.

Son zamanlarda blockchain teknolojisi lojistik ve nakliye alanlarında epey uygulanır oldu. Ocak ayında ABD ve Çin arasında da “Blockchain ile ilk küresel tarım ticareti” yapılmıştı. 5 farklı tarafın dahil odluğu bu ticarette kargo ile soya nakliyesi yapmak için Easy Trading Connect (Kolay Ticaret Bağlantısı) adındaki Blockchain platformunu kullanmıştı. Çinli perkande devi JD.com da müşterilerinin siparişlerini takip edebilmeleri ve ürün kalitelererini daha iyi görebilmeleri adına bir Blockchain teknolojisi geliştirecek.

Mart ayının başında, Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi (USPTO) Wamart’ın bir “Akıllı Paket” sistemi için patent başvurusunda bulunduğunu açıklamıştı. Bu sistemle paketlerin içeriklerinin ve çevresel koşulların izlenmesi ve lokasyon takibi yapılması hedefleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment