Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’den Hong Kong’un Kripto Para Adımına Destek

Hong Kong kripto para birimlerinin ticareti konusunda kuralları gevşetmeye hazırlanırken Çin’in süreci yakından takip ederek desteklediği belirtiliyor.

Bloomberg 20 Şubat tarihinde yayınladığı haberine göre Çin’in kendi yasalarına sahip özerk bölgesi Hong Kong son zamanlarda küresel bir kripto para birimi merkezi olma yolunda hummalı çalışmalarını devam ettirirken Çinli yetkililer de sık sık bu toplantılara katılıyor ve gayri resmi bir şekilde destek sağlıyor.

Finans sektörünün deneyimli aktörleri, Çin’in genel bir kripto kabulü için Hong Kong’u pilot bölge olarak kullandığı düşünüyor. Aktörler ayrıca Hong Kong’un kripto para konusundaki tutumunun ve Çin’in süreci yakından takip etmesinin önemli bir politika değişikliğinin habercisi olabileceğini öne sürdü.

Özellikle Çin Merkez Bankası’nın (PBoC) yakın zamanda genişleyici para politikası güden sayılı merkez bankalarından biri olması ve Hong Kong’u geçmişte de birçok yenilikte pilot bölge olarak ele alması aktörler tarafından Çin kripto benimsenmesi tezine destek olarak sunuldu.

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu’nu (SFC) yayınladığı kılavuzda, ülke içerisinde lisanslı kripto para borsalarından alım satım yapılabilmesine imkan tanıyacağını ve ülke içerisinde faaliyet gösteren veya göstermek isteyen şirketlerin 1 Haziran tarihine kadar regülatörden lisans alması gerektiğini bildirmişti.

SFC, kılavuzda sınırlarını tam olarak belirlememiş olsa da öne sürdüğü kriterlerle yalnızca finans piyasaları tarafından genel olarak kabul görmüş kripto para birimlerinin ticaretine izin vereceğine işaret etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!