Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Macau Bölgesinde Hazine Müsteşarlığı, ICO’lar Hakkında Uyarılarda Bulundu

Çin’in Macau bölgesinin hazine müsteşarlığı, kripto paralar ile ilgili sahtekarlık ve suç ortaklıkları gibi durumlar nedeniyle vatandaşlarına birtakım uyarılarda bulundu.

Bu yapılan uyarıların ortaya çıkma sebebinin ise Çin mafyasının önemli isimlerinden olan Wan Kuokoi’nin Dragon Coin’i olduğu ifade ediliyor. Kuokoi, Facebook veri skandalından da ismini sıkça duyduğumuz Cambridge Analytica ile ortak çalışarak yeni kripto parasını tanıtacak. Buna göre, geçtiğimiz yıllarda uzun süreli hapis cezaları yatan ve yasal otoritelerin gözünde itibarı hiç de iyi olmayan Kuokoi’nin Dragon Coin’i Macau’daki kumarhanelerde kumarcıların kullanımına açılacak.

Hazine müsteşarlığından konuyla ilgili yapılan açıklamada vatandaşlar sıkı bir şekilde uyarılırken, şu ifadeler kullanıldı:

”Medyadan görebildiğimiz kadarı ile bir Macau şirketi ICO yapmakta. Macau hazine müsteşarlığı olarak buradan vatandaşlarımıza bir kez daha seslenmek ve onları şunu hatırlatmak istiyoruz: Kripto paralar sanal ürünlerdir, finansal otoriteler için yasal araçlar değil. Kripto paralar kullanılarak geçtiğimiz dönemde birçok sahtekarlık, dolandırıclık ve diğer yasa dışı işler yapılmıştır.”

Macau eyalet yasalarına göre, bölgede yer alan bankalar hiçbir şekilde kripto para borsaalarına direkt ya da indirekt olarak servis sağlayamıyor. Ancak özel kumarhanecilik endüstrisinde ise ICO’lar ile ilgili herhangi bir yasaklama bulunmuyor.  Yine müsteşarlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

”Macau Hazine müsteşarlığı olarak bir kez daha hatırlatmak isteriz ki izin olmadan kripto para borsaları, uluslar arası para transferleri servisleri gibi kurumlara hizmet sağlayan kuruluşlar; finansal sistem ile ilgili yasaları çiğnemiş kabul edilir ve haklarında bu sebeple soruşturma başlatılır.”

Donald Trump’un Amerika Birleşik Devletleri başkanı seçildiği seçimde Trump adına çalışan ve son olarak Facebook veri skandalındaki rolü ile gündeme bir anda bomba gibi düşen Cambridge Analytica, kripto para sektöründe de gayet aktif bir aktör olarak karşımıza çıkıyor. İngiltere merkezli şirketin, ICO yapacak veya yapmayı planlayan firmalara danışmanlık hizmeti verdiği de biliniyor. Ayrıca bu hafta içinde sizlerle paylaştığımız üzere, şirketin Facebook veri skandalından önce bir ICO planladığı da aktarılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment