Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Eski Yetkiliden Hükümete Çağrı: Bitcoin Yasağını Gözden Geçirin!

Çin Merkez Bankası (PBoC) eski yetkilisi Haung Yiping, hükümeti Bitcoin (BTC) ve kripto para politikalarını tekrar gözden geçirmeye davet etti.

Yerel bir ajansın yakın tarihli bir haberine göre Huang Yiping, kripto para yasaklarının uzun vadede sürdürülemez olduğunu dile getirerek politikalarını yeniden gözden geçirme konusunda hükümete çağrıda bulundu. Yiping, uygulanan politikaların uzun vadede ülkeyi birçok finansal fırsattan mahrum bırakacağını savundu.

Eski yetkili, ülkede mevcutta devam eden politikaların, tokenlaştırma ve blockchain teknolojisi bazlı birçok fırsatın ülkede kaçırılmasına neden olabileceğini dile getirirken hükümetin politikaların uzun vadeli sürdürülebilirliğini gözden geçirmesi gerektiğini dile getirdi.

Kripto kabulünün uzun vadede birçok faydası olduğunu aktaran Yiping, başta Bitcoin olmak üzere piyasadaki ürünlerin sahip olduğu finansal riske de değindi. Yiping açıklamasında, şu ifadeleri kullandı:

Özellikle gelişmekte olan bir ülkenin kripto para birimlerinin nasıl düzenlemesi konusunda karar verirken kullanacağı tek bir doğru yol yok. Çeşitli riskler barındırmasına rağmen nihayetinde istikrar ve işlev sağlayacak etkili bir yaklaşımın bulunması gerekiyor.

Öte yandan Yiping PboC’nin CBDC’sinin uzun zamandır piyasada olmasına rağmen geniş çapta kabul görmediğini de açıklamalarında belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!