Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CNBC: 2018 Yılından İtibaren Bitcoin İçin Yapılan Google Aramaları Yüzde 75 Oranında Azalmış

CNBC’nin 4 Haziran tarihli haberine göre, Google Trends tarafından yapılan bir araştırmaya göre ”Bitcoin” kelimesi için yapılan internet aramaları 2018 yılının başından beri %75 düşüş yaşayarak sadece son üç ayda bile yarı yarıya azalmış.

CNBC’nin haberinde yer verdiği Datatrek Research firmasının kurucu ortağı ve Wall Street Bitcoin analisti Nicholas Colas, internet aramalarındaki bu düşüşü koin’in benzer bir şekilde bu yıl içinde %50’ye yakın düşüş yaşaması ile bağlantılandırmakta. Müşterilerine gönderdiği mektupta Colas ”Bitcoin’in” küresel ilgiyi üzerine tekrar çekebilmek için yeni bir düzene ve yola ihtiyacı olduğunu belirtmiş.

Google Trends belirli internet aramalarının farklı popülerlik dönemlerine sahip olduğu sonucuna ulaşmış. Belir bir arama için en yüksek popülerlik sınırı 100 olarak alınır. Ocak ayının başlarında Bitcoin’in popülerliği 37 iken Haziran başı gibi bu 9 gibi seviyelere düşmüş.

Colas şimdiki dönemin, Bitcoin fiyatının 20.000 dolar seviyesine geldiği 2017 yılının son çeyreği ile kıyaslaması yapıldığında, yeni üretilmiş Bitcoin cüzdanı sayısındaki azalmanın da bu konuda önemli bir etken olduğunu belirtmekte.

2018 yılında yeni üretilmiş cüzdan sayısındaki büyüme sadece %3.7 iken 2017 yılında bu rakam aylık olarak %7.6 idi. Colas sonuç olarak ”Bitcoin cüzdan büyümesi aylık olarak +%5 gibi bir gelişmeye ihtiyaç duymakta, eğer bunu başarabilirse bir fiyat artışı görebilir.” ifadesini vurguladı.

CNBC’ ye göre başka bir kripto para için yapılan Google aramaları da düşüş göstermekte. Piyasa hacmine göre ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum 2018‘in başlarından beri %70 düşüş yaşadı. Arama oranlarına göre Bitcoin Cash %82 düşüş yaşarken XRP ise %87 azalma yaşamış.

Yine de Ethereum bu düşüş rağmen Google’da 110 Milyondan fazla aranma sayısına sahip. Yapılan araştırma sonucunda ”Ethereum” kelimesinin son iki yıl içerisinde Google arama motoru üzerinde 110 milyondan fazla aratıldığı ortaya çıktı. Twitter üzerinde ise #ethereum etiketi, günde 20.000’den fazla kullanılmış.

ETH ağı bugüne dek 240 milyona yakın işlem gerçekleştirmiş. 4 Ocak tarihinde ise bir gün içerisinde 1.3 milyon işlem yaparak 24 saatlik işlem rekoruna imza atmış.

Yine de en büyük beşinci kripto para birimi EOS’un arama oranı 2018 yılında %97 artış yaşamış. CNBC bu gelişimi şirketin yakın zamanda yaptığı fon toplama ve ana ağ çabalarına bağlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment