Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 7.300$ Seviyesinde İken 300’üncü Defa ”Öldü” – Katil Forbes

Bitcoin (BTC), 99Bitcoins isimli sitenin Bitcoin ölüm ilanı listesine göre yakın zamanda 300′üncü defa ”ölmüş.” Bitcoin bu en güncel ölümünü ise Forbes tarafından yayınlanan son ”ölüm ilanından” sonra tatmış.

Bitcoin’in pamuk tıkama ve defin işlemleri Forbes‘in 30 Mayıs tarihli bir makalesinin ardından yapılmaya başlandı. Söz konusu makalede Bitcoin’in ”zayıf noktasının” kripto madencilik işlemleri için gerekli olan yüksek miktarlardaki elektrik ihtiyacı olarak belirtiliyor.

Forbes’e göre Bitcoin madencileri küresel ölçekteki enerji tüketimi ile ilgili riskleri hafife alıyorlar. Makale aynı zamanda bu elektrik hırsızlığı ve madencilik ekipmanı masraflarının da durmadan daha fazla yaygınlaştığını ve arttığını da vurguluyor:

”Tahmin edilebilir bir şekilde Bitcoin madencileri hem enerji kullanımını hem de bunun normal vatandaşlar veya işletmeler veya bulundukları gezegen için olan risklerini görmezden gelmekteler.”

99Bitcoins tarafından kaydedilen bu son ”ölüm” esnasında BTC 7.312 dolar seviyesinden işlem görmekteydi. 2017 Aralık ayında, Bitcoin’in 200. ölümü esnasında, BTC’nin birim fiyatı 11.000 dolar seviyesine yükselmişti. 99Bitcoins verilerine ve istatistiklerine göre Bitcoin bu sene içerisinde 62 kere ölmüş.

Bu sene farklı finans üstatları ve önemli kişiler neden Bitcoin’in başarısızlıkla sonuçlanacağı görüşlerinin doğru olduğu hakkında türlü tezler öne sürmüşlerdi. Bunların arasında Bitcoin’in bir fare zehri olduğunu belirten Warren Buffet, veya Bitcoin’in ”para birimi olarak başarısızlığa uğradığını” belirten Bank of England yöneticisi Mark Carney‘de vardı.

Bitcoin şimdilerde 300. ölümünü tatmış ve geçen aya göre %20 değer kaybetmiş olsa bile teknoloji ve finans dünyasındaki farklı önemli isimler Bitcoin’in geleceği hakkında iyimser yorumlarda bulunmuşlardı. Yakın zamanda Apple kurucu ortağı Steve Wozniak ”sadece Bitcoin dijital bir altındır” ifadesini kullanıp Twitter CEO‘su Jack Dorsey‘in Bitcoin’in 10 yıl içerisinde dünyanın ve internetin ”tek para birimi” olacağı şeklindeki ifadesini daha da sağlamlaştırmıştı.

Basın saatine göre Bitcoin’in birim fiyatı 7.449 dolar seviyelerinden işlem görmekte. Fiyat son 24 saat içerisinde %2.73’lük bir düşüş yaşamış.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment